Gazete Vatan Logo

İftar çadırı kurulacak mı 2023? Bu yıl Ramazan’da iftar çadırları nerelere kurulacak?

Ramazan'ın olmazsa olmazı iftar çadırları Ramazan ayının yaklaşmasıyla gündeme geldi. İlçe belediyelerinin ve büyükşehir belediyelerinin organize ettiği Ramazan (iftar) çadırlarında, eve yetişemeyen yurttaşlara merkezi noktalarda yemek ikramında bulunulacak. Peki, iftar çadırı kurulacak mı 2023? Bu yıl iftar çadırları nerelere kurulacak, belli oldu mu?

İftar çadırı kurulacak mı 2023? Bu yıl Ramazan’da iftar çadırları nerelere kurulacak?

Ramazan aylarının geleneği iftar çadırlarının bu yıl kurulup kurulmayacağı merak konusu oldu. 2020 ve 2021 yıllarında yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan'da iftar çadırları kurulmamıştı. Peki, bu yıl iftar çadırları kurulacak mı? Ramazan’da iftar çadırları nerelere kurulacak?

2023 İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI?

İlçe belediyelerinin ve büyüşehir belediyelerinin kentin merkezi noktalarında iftar çadırı kurması bekleniyor. Bu konuda belediyelerin resmi sosyal medya hesaplarını ya da internet sitelerini takip etmekte fayda var.

İSTANBUL'DA İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI?

İftar çadırı kurma inisiyatifi belediyelere ait olduğundan belediyelerin açıklamaları takip edilmeli,

2023 YILINDA İSTANBUL'DA İFTAR ÇADIRLARI NEREDE KURULMUŞTU?

İstanbul'da Ramazan iftar çadırı adresleri net olarak bilinmiyor. Zira, her ilçe belediyesi kendi iftar çadırını kurarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de kent meydanlarında Ramazan çadırı kuruyor.

Son olarak 2019 yılında İBB tarafından, Avrupa Yakası'nda Mecidiyeköy, Eminönü ve Aksaray meydanlarında; Asya Yakası'nda ise Üsküdar, Çekmeköy ve Kadıköy'de kurulan iftar çadırlarında Ramazan ayı boyunca her akşam toplam 13 bin 500 kişiye yemek servis edilmişti. Ramazan çadırları iftar menüsünde; iftariyelik, çorba, kavurma, pilav, ayran ve tatlı veriliyordu.

Haberin Devamı