Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından online bir şekilde trafik durumunu takip etmeniz mümkündür. Bu hizmet İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm vatandaşlara sunulmuştur. İBB trafik durumu hakkında ayrıntılı bilgiler haberimizde.

İBB trafik durumu sorgulama

Ülkemizde trafik her daim yakınılan ve gününü direksiyonda geçiren insanlar açısından daima şikâyet edilen bir durum haline gelmiştir. Bu nedenle de insanlarımız her zaman trafiğe bir çözüm getirilmesi gerektiğini dile getirir ve her zaman trafikle ilgili bir şey yapılmasını ister. İstanbul'un yoğun trafiği her ne kadar aşması zor bir durum olsa da vatandaşlar İBB tarafından sunulan trafik durumu uygulaması sayesinde her an nerede trafik olduğunu görebilme imkanına erişir. Bu sayede de yola çıkacak kişiler gitmek istedikleri yerlere ne zaman ve hangi yol üzerinden gitmelerinin de daha iyi ve daha avantajlı olacağını anlayabilirler.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İBB Trafik Durumu Ne İşe Yarar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan ve trafiğin nerede, ne zaman ve ne kadar yoğun olduğunu anlamamızı sağlayan bir uygulamadır. İBB Trafik Durumu hizmeti sayesinde uzun ya da kısa yola çıkacak kişilerin, yola çıkmadan önce bir değerlendirme yapabilmeleri mümkün olur. Nereye gitmek isterseniz isteyin, oraya gitmenin farklı bir yolunu da bulabilirsiniz. Bu nedenle bu farklı yollardan hangisinde trafik yoğunluğunun daha az olduğunu ve hangi yolu kullanarak gitmek istediğiniz yere daha kısa süre içinde gidebileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Üstelik tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı internet bağlantınız olan herhangi bir akıllı cep telefonu, tablet ya da diğer akıllı cihazlardan ya da günümüzde çoğunluğun sahip olduğu bilgisayarlar üzerinden kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey arama motoruna İBB Trafik Durumu yazarak aratma işlemlerine başlamaktır. Akıllı telefon ya da diğer akıllı cihazlarınızda yer alan konum bilgisini de kullanarak, gitmek istediğiniz yer ile aranızda bir güzergâh çizip, bu yere giderken kullanabileceğiniz yolları tek bir harita üzerinden görerek bu harita üzerinden hangi yolu kullanmanızın sizin açınızdan daha faydalı olacağını da görebilme imkanına erişirsiniz.

İBB Trafik Durumu Neden Önemlidir?

Haberin Devamı

İBB Trafik durumu uygulamasının birçok kişi için önem arz etmesinin en büyük sebeplerinden biri İstanbul trafiğinin her geçen gün insanları daha da çileden çıkarmasından gelmektedir. İnsanların toplu taşıma araçlarında olan bunaltıcı ve yorucu yolculuklardan sıkılması ile birlikte herkesin özel araç kullanımı yönelmesi ve bu nedenle de bireysel araç kullanımının her geçen gün artmasından dolayı İstanbul trafiği de gün geçtikçe daha da yoğunlaşıyor.

İşte giderek artan bu trafiğin hangi saatler, günler, aylar hatta yıllar arasında, hangi noktalar arasında ne kadar yoğun olduğunu görebilmeniz mümkün hale gelmiştir. Üstelik, filtreleme seçenekleri ile birlikte istediğiniz gün ve saat tercihi üzerinden seçenekler belirleyebilir ve belirlediğiniz seçeneklere göre trafiğin durumunu inceleyebilirsiniz.

Oldukça kolay ve anlaşılır bir ara yüze sahip bu hizmet sayesinde 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak İstanbul’un trafiğini inceleyebilir ve yollarda meydana gelen trafik ile ilgili her şeyi inceleyebilirsiniz. Ayrıca grafik gösterimi sayesinde de farklı bir görünüm elde etme imkanına erişirsiniz.

Haberin Devamı