Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu nasıl kontrol edilir?

İBB trafik her bireyin bildiği gibi çileli bir durum haline geldi. İBB trafik kontrolü yapmadan yapacağınız bir yolculukta saatler boyunca trafikte mahsur kalabilirsiniz. İBB trafik durumunun nasıl kontrol edildiğinin bilgisi haberimizde.

İBB trafik durumu nasıl kontrol edilir?

Ülkemizin metropol şehri olan İstanbul, bir çok yönüyle insanları cezbetmektedir. Fakat olumlu ve güzel yanlarının yanı sıra şehirde oluşan kalabalıkla birlikte bir çok olumsuzluk da beraberinde gelmektedir. Yerleşim alanlarında oluşan problemlerle birlikte ulaşım problemi günümüzde bu şehrin en büyük problemi olarak bilinmektedir. Bu problemin oluşmasında şehir nüfusunun fazla olması etkili olduğu kadar bireylerin toplu taşıma araçlarını kullanmak yerine hususi araçlarıyla ulaşım ihtiyacını karşılamak istemesi birincil nedendir. İstatistiksel olarak kişi başına bir araç ortalamasına sahip olan Türkiye'de 15 milyon nüfusu bulunan en kalabalık şehrinde ulaşım probleminin oluşması sürpriz bir durum değildir. Bu duruma çözüm oluşturabilecek birçok proje hayata geçirilmiştir.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Boğaz köprüleri, otoyollar araç trafiğini hafifletmek için geliştirilen projeler olarak bilinirken ayrıca toplu taşımaya destek amaçlı Marmaray projesi de hizmet vermektedir. Fakat bu çalışmalar da İBB trafik yoğunluğuna önlem olamamıştır.

Haberin Devamı

İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız iş yerlerine ulaşmak için gerçekleştirdikleri seyahatlerde yada kişisel işleri için yapacakları yolculuklarda zamanlarını trafikte geçirmektedir. Bu durumdan sürücüleri biraz olsun muaf tutarak gidecekleri yerlere daha rahat ve kısa sürede ulaşabilmeleri için İBB trafik hizmeti belediye tarafından hizmete sunulmuştur. Bu makalemizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sürücüler için hazırlamış olduğu alternatif bir hizmet olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik sorgulama hizmetini ayrıntılı olarak ele alacağız.

İBB Trafik Hizmeti İle Trafik Kontrol Merkezi Nasıl Kullanılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin rahatlıkla seyahat ederek istikametlerinde trafik yoğunluğunun olup olmadığını gözlemleyebilecekleri online bir hizmeti kullanıma sunmuştur. Bu hizmet belediyeye ait resmi internet sitesine bağlı olarak trafik kontrol merkezi adı verilen alt bir resmi site yardımıyla verilmektedir. Bu siteye erişim sağlayarak İBB trafik hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için yazımızın sonunda yer alan bağlantı linkini kullanmanız gerekmektedir. Bu link sizi aşağıdaki görselde de olduğu gibi İBB trafik kontrol merkezi ana sayfasına yönlendirecektir. Bu sayfada İBB trafik ile ilgili bir çok hizmetten yararlanabildiğiniz gibi aynı zamanda İBB trafik durumunu canlı olarak da takip edebilirsiniz. Trafiği canlı takip edebilmek için yapmanız gereken görselde siyah çerçeve içerisine alınmış olan trafik yoğunluğu haritası butonuna tıklamaktır.

Haberin Devamı

Trafik yoğunluk haritasında şehre ait otoyolların o anki trafik yoğunluğu hakkında sizlere bilgi verir. Bu harita sayesinde istikametinizi belirleyerek işinizi biraz daha kolaylaştırabilirsiniz. Trafik yoğunluk haritasına örnek olarak bir adet resim eklemiş bulunuyoruz. Bu resimde de olduğu gibi sol alt bölümde yer alan renk skalası o yolun yoğunluğunu derecelendirmek amacıyla kullanılmıştır. Ayrıca sol tarafta yer alan dikey menü listesi de ek olarak kullanabileceğiniz sistem özelliklerini içerir. İBB trafik yoğunluğu ve tüm İBB trafik bilgi işlemlerini bu resmi site yardımıyla yürütebilirsiniz.

Haberin Devamı

İBB Trafik Kontrol Merkezi İçin TIKLAYINIZ!