Gırgır Dergisi'yle Türk mizah dergiciliğinin en önemli ismi olan ve onlarca karikatüriste hocalık yapan ünlü mizahçı Oğuz Aral, Bodrum'da kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi
Ünlü karikatürist ve sanat adamı Oğuz Aral, dün Bodrum'da kalp krizinden 68 yaşındaki yaşamını yitirdi. Hürriyet Gazetesi'nin Huysuz İhtiyarı karikatüristi ve yazarı Oğuz Aral geçen hafta tatil için Bodrum'a geldi. Aral, Bodrum'a gitmeden önce yakınları ve doktorlar tarafından havanın çok sıcak olmasının kendisine zarar vereceği gerekçesiyle uyarıldı. Ancak Aral, uyarılara kulak asmadı ve Bodrum'a gitti. Torba Kaynar Mevkii'ndeki Kervasaray Otel'e yerleşen Oğuz Aral, 3 gün önce arkadaşı Teoman Ermete ile dışarda yemek yedikten sonra oteline döndüğünde fenalaştı. Aral, çağrılan ambulansla hemen Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedaviye alındı. Doktorlar kalp rahatsızlığı olan Oğuz Aral'ın kalbine pil takılmasını önerdi, ancak ünlü karikatürist bunu kabul etmedi. Hastanede iki gün süreyle tedavi gören Oğuz Aral, dün saat 21.00'de kalp krizi geçirdi ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan İnal, "Aral, dün akşam arka cidar bölgesindeki yaygın enfarktüs nedeniyle hastanemize getirildi. Kendisine hemen müdahale edildi. Ancak, böbrek yetmezliği de ortaya çıktı" dedi.
Hastaneye koştular
Dr. İnal, Aral'ın günde üç paket sigara tükettiği için beyninde küçülme olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Diyalize sokmak istendi, ancak her şey bir anda kötüye gitmiş. Bu akşam saat 19.30'da multiorgan yetmezliği nedeniyle vefat etti. "Hastanede bulunduğu sürece başından bir an olsun ayrılmayan Aral'ın arkadaşı Teoman Ermete acı haberi İstanbul'daki yakınlarına iletti. Karikatür sanatçısı Hürriyet Gazetesi'nin Huysuz İhtiyar'ı Oğuz Aral'ın ölüm haberini alan çok sayıda arkadaşı Özel Bodrum Hastanesi'ne akın etti.
Ünlü karikatürist Oğuz Aral, 1936'da Silivri'de doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin 3. sınıfından ayrıldı. 1950'den sonra çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizdi. Gün Gazetesi'nde Gırgır adıyla bir mizah sayfası düzenledi. Bir yıl sonra sayfayı aynı adla haftalık güldürü dergisine dönüştürdü. Gırgır dergisinde, bir çok karikatürcüyü yetiştirip, kamuoyuna tanıttı. Gırgır, 300.000'lerin üstündeki tirajıyla, Avrupa'nın üçüncü büyük güldürü dergisi durumuna geldi. Mayk Hammer, Köstebek Hüsnü, Utanmaz Adam, Avanak Avni gibi çizgi roman ve öyküleriyle geniş bir okur kitlesince tanındı. Koca Yusuf (1966), Direkler arası (1967), Bu Şehri İstanbul(1968), Ağustos Böceği ile Karınca (1971) adlarındaki çizgi filmleri gerçekleştirdi.