Gazete Vatan Logo

Huggy Wuggy nedir, oyuncağı ne? Huggy Wuggy nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanması isteniyor? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı!

Momo ve Mavi Balina oyunlarından sonra şimdi de Huggy Wuggy oyunu gündeme geldi. Sosyal medya kullanıcıları Huggy Wuggy için araştırma yapmaya başladı. Peki, Huggy Wuggy nedir? Huggy Wuggy oyunu nedir, nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanmalı? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı…

Huggy Wuggy nedir, oyuncağı ne? Huggy Wuggy nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanması isteniyor? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı!

Huggy Wuggy, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Birçok ülkede yasaklanan oyun hakkında araştırma yapılıyor. Peki, Huggy Wuggy nedir, ne zaman ortaya çıktı? Huggy Wuggy olayı nedir? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı hakkında merak edilenler…

HUGGY WUGGY NEDİR, HUGGY WUGGY OYUNU NEDİR?

Mobygames firması tarafından geliştirilmekte olan video oyunu karakterlerinin oyuncağa dönüştürülmüş versiyonlarıdır.

Huggy Wuggy, Mobygames tarafından tasarlanan bir korku video oyunundaki Poppy Playtime’ın 1. Bölümündeki antagonisttir. (Asıl karakterin zıttı) Son zamanların modası olmuş mavi, ince keskin dişli canavar Huggy oyundaki bir korku karakteridir. 

Windows platformunda oynanabilen bu oyun herkesin erişimine açık bir şekilde mağazalarda yer alıyor, aynı zamanda oyun platformu Steam'de de bulunuyor.

Oyunda, terk edilmiş bir oyuncak fabrikasında hayatta kalmaya çalışılan bu oyunda fabrika içerisinde bekleyen intikamcı oyuncaklar bulunur. Korkutucu oyuncaklardan yakalanmamaya çalışılır. Sevimli görünen mavi peluştan Huggy Wuggy, ilk önce çocuklara dev bir kaide üzerinde duran statik bir karakter olarak görünür. Oyunun ilerleyen aşamalarında Huggy Wuggy kaideden kaybolur ve hızlı bir şekilde katil bir 9 metrelik canavara dönüşür ve oyuncuyu yaratıldığı terk edilmiş oyuncak fabrikasının havalandırma deliklerinden kovalarken keskin diş sıralarını ortaya çıkarır. Konuşmayan Huggy Wuggy, gülerek kişileri korkutur eğer oyuncuyu yakalarsa, oyuncu ölür.

Haberin Devamı

Oynanan bu oyunda çocuklara canavarla yüzleşebilecekleri gösteriliyor ve her üstesinden geldiklerinde hikayeye devam etme isteği getiriyor. Oyunda görevler tamamlanana kadar bulmaca şeklinde devam ediyor fakat sonrası tamamen korku odaklı.

HUGGY WUGGY NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI, TEHLİKELİ Mİ?

Huggy Wuggy karakteri, Eylül 2021’de yaratılmıştır. Ekim 2021’de Steam, Mart 2022’de ise Android ve İos için üretilmiştir. Nisan 2022’de ise film uyarlaması için hazırlıklar başlanmıştır.

Huggy Wuggy oyuncakları, çocuklar için bir tehdit oluşturmuyor fakat video oyununda bulunan aksiyon ve korku nedeniyle oyuncakların esinlendiği korku oyunu çocuklarda korkuya neden oluyor.

Haberin Devamı

5 yaşındaki çocuğunun Huggy Wuggy oynadıktan sonra girdiği korku hali ebevenyleri endişelendirdi. Çocuğun annesi konu hakkında, “Oğlum geceleri yalnız uyamıyor, sürekli ağlıyor. Oyun videolarından hem korkuyor, hem de izlemeden yapamıyor. Az önce oğlum yatakta tir tir titreyerek ağlıyordu. Bu oyun değil, resmen çocuklarımızın üzerine derin bir proje. Çocuklarımızın elindeki oyunlara girdiği ve izlediği görüntülere lütfen dikkat edelim.” ifadelerini kullandı.