Gazete Vatan Logo

Hikmet Abi’yi kaybettik!

Yazarımız 38 yıllık usta gazeteci Hikmet Bilâ 1.5 yıldır mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düştü

Bilâ, durumunun ağırlaşması üzerine ara verdiği köşesine dönemedi

Yaklaşık 1.5 yıldır akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören gazetemiz yazarı Hikmet Bilâ, hayatını kaybetti. Evli ve 1 çocuk babası Bilâ, dün sabaha karşı Ankara’daki evinde son nefesini verdi. Önce Güven Hastanesi’ne kaldırılan Bilâ’nın naşı, dün İstanbul’a getirildi. Bilâ bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Bilâ’nın ölümü üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kardeşi gazeteci Fikret Bilâ’ya bir başsağlığı mesajı gönderdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu da, Fikret Bilâ’yı arayarak başsağlığı diledi.

VATAN’daş olmak

Bilâ VATAN’daki ‘Vatan’daş olmak başlıklı ilk yazısında şöyle demişti: İlk yazımı ister istemez medyanın ve gazetecinin özgürlüğüne ayırdım. Çünkü şu günler, medyanın, medya özgürlüğünün belki de en büyük sınavını verdiği günler. Akla kara bugünlerde belli olacak. Tarafsızlığı ve cesareti ile medyanın yüzakı Vatan’da yazmaktan onur duyuyorum.”

38 yıllık duayen

Zonguldak’ta 1954 yılında dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe 1973 yılında Yeni Ulus’ta başladı. Anka Ajansı, Türk Haberler Ajansı ve Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. Milliyet’te Yayın Koordinatörlüğü yaptı. Cumhuriyet Gazetesi’nde yazdı. NTV siyaset danışmanlığını bir dönem sürdürdü. Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’la “12 Eylül Türkiye’nin Miladı” ile ‘’Sosyal Demokrat Süreç İçinde CHP ve Sonrası’’ kitaplarını hazırladı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Hikmet Bilâ, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bilâ’nın ağabeyi. Son olarak VATAN Gazetesi’nde yazıyordu.

GAZETECİ ARKADAŞLARI YASTA

‘Örnek bir aydındı’


Vatan Gazetesi Başyazarı Güngör Mengi

“Vatan ailesi Hikmet’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. En verimli çağında ve ülkenin ondaki gazetecilik meslek değerlerine en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde aramızdan ayrıldı. Alçak gönüllü görüntüsü ardından bir bilge kişilikti Hikmet. İyi bir arkadaş, iyi bir gazeteci, iyi bir insandı. Örnek bir aydındı. Onu özleyeceğiz.”

‘Dürüst bir gazeteciydi’

Hasan Pulur: Bizim kuşaktan sonra yetişen en yetenekli gazetecilerden biriydi. Kendisine her zaman “bayrağı size bırakıyoruz artık” diye takılırdım. En çok sevdiğim yönü meslek ahlakına bağlı olmasıydı.”

‘Çok büyük değerdi’

Altan Öymen: “Gençliğimden beri tanışıyoruz. En önemli eseri de Cumhuriyet Halk Partisi

Tarihi kitabıdır.”

‘Genç ama duayen bir isimdi’


TGC Başkanı Orhan Erinç: “Mesleğimizin yaşı genç sayılacak olmasına karşın duayen bir isimiydi. Tabi kendisinden çok daha önemli katkılar da beklemekteydik ama olmadı.”

‘Ağabeyimi kaybetmiş gibiyim’

Mustafa Mutlu: “Haberin kokusunu her ortamda alır ve haberle yaşardı. Kariyerimde, yazdığım romanlar konusunda teşviklerinin ayrı bir yeri vardır. Kendimi ağabeyimi kaybetmiş gibi hissediyorum.”

‘Işıklar içinde yatsın’

Hikmet Çetinkaya: “Bir dostu bir, meslektaşımı genç yaşta yitirmenin gerçekten büyük acısını duyumsuyorum. Ve ışıklar içinde yatsın.”

‘Gösterişsiz ve eşsizdi’

Ali Sirmen: “Tanıdığım en değerli gazetecilerden birisiydi. Son derece iyi bir siyasal mezunu, bilgili, gösterişsiz ve eşsiz bir arkadaştı. Çok vefalıydı. Çok üzgünüm.”

Haberin Devamı