Gazete Vatan Logo

Her zamankinden daha fazla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 10 Kasım mesajı yayımladı. Erdoğan, “Ülkemiz Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği demokratik hedefler doğrultusunda önemli mesafeler katetmiştir” derken, Özel “İçinde bulunduğumuz zorlu dönemde, her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” dedi. 10 Kasım mesajları özetle şöyle:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Milli irade, demokratik işleyiş zaman zaman kesintilere uğrasa da ülkemiz Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği demokratik hedefler doğrultusunda önemli mesafeler katetmiştir. Son 12 yılda Yeni Türkiye vizyonuyla hayata geçirdiğimiz reformlarla 2023 için belirlediğimiz hedeflere yaklaşıyoruz. Bu büyük başarıda Gazi Mustafa Kemal’in hayalleriyle birlikte milletimizin sabrının, gayretinin, ülkesine olan bağlılığının büyük payı bulunuyor.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: Türkiye Cumhuriyeti 62. Hükümeti olarak 77 milyon vatandaşımızla gücümüzü dünyaya hissettirmenin heyecanını yaşıyoruz. Türkiye, Cumhuriyet ideallerine bağlı kalarak daha itibarlı ve güçlü ülke olma yolunda ilerleyerek bölgesinde barış ve istikrarın savunuculuğunu yapmaya devam edecektir. Bu inançla, ebediyete irtihalinin 76. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal’i şükranla anıyorum.

Haberin Devamı

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL: ‘En büyük eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak, tüm insanlığın üzerinde uzlaştığı bu büyük şahsiyeti, içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde, her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. TSK mensupları olarak Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kalbimizde yaşatmaya devam edeceğiz.”
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: Mazlum milletler için kurtuluşun, bağımsızlığın ve egemenliğin hem kahramanı, hem sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde de fikirleri, devrimleri, ilke ve kararlılığıyla mücadelemize önderlik etmektedir. Başta CHP olmak üzere sonsuza kadar kararlılıkla savunup koruyacağımız emanetler bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle anıyoruz.

Haberin Devamı