Gazete Vatan Logo

‘Hayalimizin önüne kurşun geçemez’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya partililerin tepkileri sürüyor. Dünkü MYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Böke, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ı eleştirdi

‘Hayalimizin önüne kurşun geçemez’

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan parti sözcüsü Böke, önceki gün şehit cenazesi töreninde, Türkiye’nin siyaset tarihine kara leke olarak geçecek bir saldırı gerçekleştiğini söyledi. Böke, “Bundan sonraki süreçte CHP’nin takınacağı tavır, dün Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi çok net ve kararlı olacaktır” diye konuştu. Bir demokrasi mücadelesi verdiklerini vurgulayan Böke, şöyle devam etti:

‘Azmettiriyorlar’

“Biz Türkiye için, özgürlükler mücadelesi veriyoruz. Biz Türkiye’yi çağdaş ve daha müreffeh uygarlıklar düzeyine taşıma mücadelesi veriyoruz. Biz mücadeleyi ve bu heyecanı 93 yıldır taşıyoruz. Bizden bu heyecanı ve mücadele gücünü kimse alamaz. Bu mücadele gücünün karşısında da hiç kimse duramaz. MYK’mızda bir kez daha bu kararlılığımızı ve Türkiye için kurduğumuz hayalin önüne hiçbir kurşunun geçemeyeceğini konuştuk ve değerlendirdik. Her gün şehit verdiğimiz bir tabloyu ortaya çıkarmış olanlar AKP iktidarının kendisidir. İşte bu suçu örtmek için sefil oyunlarını, o şehitlerin cenazelerini bir tiyatro sahnesine çevirmeyi çekinmeden yapacaklarını da açıkça bizlere gösterdiler. Saray soytarıları gelip bize, şu cümleyi söyleyebiliyorlar, ‘Anamuhalefet partisi liderine yapılanlar halkın takdiridir.’ Açıkça suça azmettiriyorlar.”

Haberin Devamı

Gazlı müdahale

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önüne Fatih Camii’nde katıldığı şehit cenazesinde mermi atılmasına tepkilerini ortaya koyan kalabalık, Sütlüce’de toplandı. Ak Parti İl Başkanlığı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Gruba Haliç Kongre Merkezi girişine kadar izin verildi. İl Başkanı Cemal Canpolat’ın açıklamasının ardından, bir grup CHP’linin otobüslere binişi sırasında Haliç Köprüsü üzerinden yumurta atıldı. Polisin köprü üzerinde tedbir almamasına tepki gösteren partililerle bazı polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında polis gaz sıktı, gerginlik diğer partililerin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Haberin Devamı

‘Kafasına geçiririz’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın “Halkın takdiri” yönündeki sözlerine tepki göstererek, özür beklediklerini söyledi. Özel, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili, “Hukuki savaşı da veririz, o çelengi de koruruz, o çelengi koruyamayanın da kafasına o çelengi geçirmesini de biliriz” ifadesini kullandı.