Gazete Vatan Logo

Hasar tespit itiraz nasıl yapılır, süreç ne zaman başlıyor? Deprem hasar tespit itirazı nerede yapılır? Hasar tespit itiraz başvurusu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremden etkilenen bölgelerde ilan edilen hasar tespit sonuçlarına, 1 ay içinde itiraz edilebileceğini, yeniden yapılan hasar tespitiyle sonuçların kesinleşeceğini açıkladı. İşte hasar tespit itiraz süresi ve hasar tespit itiraz başvurusu hakkında merak edilenler... 

Hasar tespit itiraz nasıl yapılır, süreç ne zaman başlıyor? Deprem hasar tespit itirazı nerede yapılır? Hasar tespit itiraz başvurusu!

Maraş merkezli depremlerin ardında hasar tespitlerine 1 ay içinde itiraz edilebileceği ifade edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hasar tespit çalışmaları tüm dünya literatüründe yer aldığı gibi gözlemsel incelemeye dayalıdır. Bu incelemede binaların kolon, perde, kiriş gibi taşıyıcı olan ve bölme duvar, kaplama gibi taşıyıcı olmayan elemanlarında oluşan hasarlar belirlenmektedir. Binalar; hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık olarak sınıflandırılmaktadır." Denildi. Peki, Hasar tespit itiraz nasıl yapılır, süreç ne zaman başlıyor? Deprem hasar tespit itirazı nerede yapılır? Hasar tespit itiraz başvurusu hakkında merak edilenler... 

Hasar tespit itiraz nasıl yapılır, hasar itiraz başvurusu nereye yapılır? 

Hasarsız ve az hasarlı binaların kullanılabildiği belirtilen açıklamada, ağır hasarlı ve acil yıkılacak binaların kesinlikle kullanılmaması ve kontrollü bir şekilde yıkımının gerçekleştirilmesinin zorunlu olduğu duyuruldu. 

Hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: 

Haberin Devamı

"Binanızın hasar durumunu, e-Devlet ya da www.hasartespit.csb.gov.tr adresinden öğrenebilir, hasar tespit başvurularınızı bu adreslerden yapabilir veya afet bölgelerindeki mobil iletişim merkezlerine başvurabilirsiniz. Hasar tespit sonuçlarının mahalle muhtarlıklarında ilan edilmesinin ardından 1 aylık itiraz süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde vatandaşlarımız, e-Devlet ve iletişim ofislerinden itiraz başvurularını yapabilecek olup yapılan itiraz başvuruları doğrultusunda yeniden hasar tespiti yapılarak sonuçlar kesinleşecektir."