Gazete Vatan Logo

Hac başvurusu nasıl yapılır? 2023 hac başvuruları ne zaman bitiyor, ertelendi mi? Hac sorgulama 2023!

Hac başvurularında yoğun talep yaşanıyor. Kutsal topraklarda dini vecibelerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, 2023 yılı hac takvimiyle hac başvurularının ne zamana kadar yapılacağını sorguluyor. Hac kuraları beklerken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hac takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Hac başvurusu nasıl yapılır? 2023 hac başvuruları ne zaman bitiyor, ertelendi mi? Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac sorgulama 2023, Hac başvuru, kura tarihleri, ön kayıt sürecine dair merak edilenler...

Hac başvurusu nasıl yapılır? 2023 hac başvuruları ne zaman bitiyor, ertelendi mi? Hac sorgulama 2023!

2023 Hac başvurusu detayları sorgulanmaya devam ediyor. Hac kayıtları ilk kez başvuru yapacaklar için 5 Ocak’ta e- Devlet üzerinden başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac kontenjanında salgın öncesine dönüldüğünü açıklarken, hac takvimine yönelik açıklamalarda bulundu. Peki, Hac başvurusu nasıl yapılır, 2023 hac başvuruları ne zaman bitiyor? İşte 2023 hac ön kayıt başvuru ekranı ve hac kura sonuçlarının açıklanacağı tarih...

2023 HAC BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "26 Ocak'ta bitmesi planlanan başvuru sürecini, gelen taleplerin fazla olması üzerine ön kayıt başvuru süresini 31 Ocak'a kadar uzattık" dedi.

"GİTMEK İSTEYEN HERKESİ BU SENE HACCA GÖNDERECEĞİZ"

TRT Haber canlı yayınında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac başvurularında yoğun talep yaşandığını belirtti. "Gitmek isteyen herkesi bu sene hacca göndereceğiz" diyen Erbaş, ön kayıt başvuru süresini 31 Ocak'a kadar uzattıklarını söyledi. Erbaş, açıklamasında "Önceki yıllarda kayıt yaptıranların kayıtlarını biz yeniledik. Yeni kaydolmak isteyenler 5 Ocak itibarıyla e-Devlet'ten kayıt yaptırdılar. 26 Ocak'ta bitmesi planlanan başvuru sürecini, gelen taleplerin fazla olması üzerine ön kayıt başvuru süresini 31 Ocak'a kadar uzattık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KURA TARİHİ

Kuraya ilişkin de konuşan Erbaş "Çarşamba günü bakanlıklar arası hac ve umre kurulumuzu topluyoruz. Hac ile ilgili konularımızı konuşup kura tarihini belirleyeceğiz. Tamamen bize özgü bir kura sistemi yürütüyoruz. En adil sistem olarak biz kat sayılı kura sistemini uyguluyoruz." dedi.