Gazete Vatan Logo

‘Hâlâ kritik eşikteyiz’

AK Partili Taner Yıldız: “Anketlerde ‘sınırda tek başına iktidar’ görünüyoruz. O sınırı geçmemiz lazım. Yani hâlâ kritik eşikteyiz. İl il çalışmak zorundayız”

‘Hâlâ kritik eşikteyiz’

Kayseri’de çalışmalarını sürdüren eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçimlerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Bazı gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen AK Partili Yıldız, özetle şunları söyledi:

‘MHP’de düşüş var’

“Kayseri’de AK Parti’nin oy oranlarının artışı, Türkiye ortalamasının üstünde. Burada bizim yaptıklarımız kadar, MHP’nin yapamadıklarının da etkisi söz konusu. MHP’nin tabanı ile tavanı arasındaki fark açılıyor. Taban, AK Parti ile koalisyon kurulmasını istiyordu. Örneğin, Kayseri’de Sn. Devlet Bahçeli’yi seven ülkücü arkadaşlarla sohbet ettim. Koalisyon yapılmamasından, “hayırcı” kimlikten Bahçeli’yi sorumlu tutuyorlar. Orta Anadolu’da oy geçişkenliği AK Parti ile MHP arasında. MHP’de düşüş gözüküyor. İşin aslı MHP’nin de HDP’nin de baraj sorunu yok. CHP’nin klinik tablosu ile fiili durumu fark ediyor. Doktor, bir filme bakmış. ‘Hasta nerede yatıyor?’ diye sormuş. Demişler ki ‘Yatmıyor. Hatta işi gereği Avrupa’ya da gidip geliyor.’ CHP de böyle. Sahada artış beklentisi çok ama gerçekte en fazla o kadar değil.”

Haberin Devamı

“Türkiye, istikrarı mutlaka yakalamak zorunda. Şu anda AK Parti tek başına iktidarı yakalamak için uğraşıyor.

‘O sınırı geçmeliyiz’

Anketlerde ‘sınırda tek başına iktidar’ olarak görünüyor. O sınırı geçmemiz lazım. Son 10 gün çok önemli. Türkiye’nin normalleşmesi için tek başına iktidarı gerçekleştirmemiz lazım. Kritik sayıda da olsa tek başına iktidar olacağımızı umuyorum. Yani hâlâ kritik eşikteyiz. Ama il il çalışmak, il il dokumak zorundayız. 7 Haziran seçimleri koalisyon tablosu verdi. Şöyle bir algı var. ‘Tüm işlerden AK Parti sorumlu ama tek başına iktidar değil.’ Biz, tek başına iktidar gibi davranamayız. 7 Haziran seçimleri yokmuş gibi davranabilir miyiz? Milli irade bunu sunmuşsa kabul edeceksiniz. Vatandaşın oyu başımızın üstünde. Olduğu gibi kabul ettik, başka şeylerin arkasına sığınmadık.”