Gazete Vatan Logo

Güvercinler ne yer, ne ile beslenir? Güvercinler en çok neyi sever?

Bir kuş türü olan güvercin, dünyanın birçok yerinde yaşam alanı bulmaktadır. Bunun yanında şehirlerde ya da köylerde birçok amaçla beslenmektedirler. Özellikle görsel bir güzellik sunması ile tercih edilme oranları yüksektir.

Güvercinler ne yer, ne ile beslenir? Güvercinler en çok neyi sever?

Her canlının olduğu gibi güvercinlerin de hayatta kalmak için beslenmeye ihtiyacı vardır. Güvercinler beslenme ihtiyacını farklı şekillerde karşılamaktadır. Bu yönüyle pek çok besine açık bir hayvandır. Ancak dengeli ve sağlıklı beslenme bir güvercin için önemli olmaktadır.

Güvercinlerin Özellikleri

Güvercinler yön bulma konusunda uzman canlılardan bir tanesidir. Uzak bir yere gitseler bile yönlerini kolaylıkla bulmaları mümkündür. Vücut yapıları ortalama bir büyüklüktedir. Gagaları yine ortalama bir büyüklüğe sahiptir. Kanatları kuyrukları üzerinde taşınmaktadır. Tüm güvercinler için renkleri ne olursa olsun göz renkleri açık olmaktadır. Yalnızca beyaz güvercinlerde gör rengi siyah olabilmektedir. Tüm güvercin renklerinin tepeli ve tepesiz olanları vardır.

Yavru Güvercin

Dişi güvercinler çoğunlukla iki yumurta yumurtlayıp kuluçkaya yatmaktadır. Yaygın bir şekilde görülmese de üç ya da tek yumurta üzerine kuluçkaya yattıkları olabilmektedir. Bir güvercinin ilk yumurtası 15 gram civarındadır. Yavrular 11 gram ağırlığa kadar yumurtadan çıkabilmektedir. Yavru güvercinler yaklaşık bir aylıkken kendi başlarına yemek yemeye adım atmaktadırlar.

Haberin Devamı

Güvercinler Ne Yer?

Her canlının olduğu gibi güvercinlerin de hayatta kalmak için beslenmeye ihtiyacı vardır. Güvercinler beslenme ihtiyacını farklı şekillerde karşılamaktadır. Bu yönüyle pek çok besine açık bir hayvandır. Ancak dengeli ve sağlıklı beslenme bir güvercin için önemli olmaktadır. Bundan dolayı güvercinlere besin verilirken dikkat etmek önemlidir. Özellikle verilen yemeklerin güvercinlerin gelişimi için doğrudan bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Bu şekilde gerekli besinlerin alımı uygun yollarla sağlanmaktadır.

Güvercinler Ne ile Beslenir?

Güvercinler kursak denilen bölgede yiyecekleri toplamaktadır. Buradaki yiyecekler parçalanarak güvercinin yutmasına hazır hale gelir. Bu canlılar için özellikle tohumlar önemli bir besin kaynağı olmaktadır. Bunun yanında kimi güvercinler için böcekler ve solucanlar vazgeçilmez bir besindir. Ayrıca; bulgur, pirinç benzeri tahıl taneleri güvercinlerin sıklıkla beslendiği besinler arasında yer almaktadır. Beslenme alanları bunlarla da sınırlı değildir. Lahana, karnabahar, ıspanak, marul, havuç gibi sebzeler de arada bir güvercinlere verilebilmektedir. Sebzeler sürekli öğünler arasında yer almamaktadır.

Haberin Devamı

Güvercinler En Çok Neyi Sever?

Güvercinler pek çok yiyeceği sevmektedir. Tahıllar bunların başında gelmektedir. Tahıl tanelerini yemeyi çok sevmektedirler. Aynı zamanda tahıllar sağlıklı beslenmeleri için de önemlidir. Bunun yanında ıslatılmış ekmeği yemekten hoşlanmaktadırlar. Mısır taneleri gibi tane halinde olan yiyecekler sıklıkla güvercin beslemede tercih edilen yiyecekler olmaktadır. Ayrıca hazır halde satılan güvercin yemleri gittikçe daha sık tercih edilmektedir. Güvercinler bu yemleri iştahlı bir şekilde tüketmektedir. Ancak baharatlı yiyecekler, güvercin beslemede pek tercih edilmemektedir.