Gazete Vatan Logo

Gülerek anlattığı hikaye kaderi oldu

Çukurca’da çıkan çatışmada Yüzbaşı Özgür Çevik ile Uzman Çavuş Murat Özer şehit oldu. Çevik’in 1 ay önce katıldığı operasyonda keskin nişancı ateşinden şans eseri kurtulduğu ortaya çıktı.

Gülerek anlattığı hikaye kaderi oldu

Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, önceki akşam Hakkari Çukurca’daki Hisardağı’na düzenlenen operasyona bölüğü ile katıldı. Helikopterden indirilen timde yere ilk basan asker oldu. 22.00’de başlayan operasyon sabah 05.20’ye kadar sürdü. Göğüs göğüse süren çatışmada 21 terörist etkisiz hale getirildi. Ancak bu çatışmalarda Yüzbaşı Çevik, keskin nişancı tüfeği Kanas’tan çıkan mermiyle şehit üştü. Yüzbaşı Çevik 1 ay önce gerçekleştirilen Çukurca, Çağlayan bölgesindeki operasyonlarda da sniper’ın hedefi olmuş ancak kıl payı kurtulmuştu.

‘Nefes hatası yapmış’

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’ın verdiği bilgiye göre Çevik bu kurtulma anını espri konusu yapmış ve gülerek şöyle anlatmıştı: Kafamı üçüncü kaldırışımda solumdaki kayanın üstüne mermiler çarpmaya başladı. Kale Tepe’den geliyordu. Kanas’çı kafama nişan almış olmalıydı. Ama nefes hatası yapmıştı geri zekalı. Yoksa durumum çoktan mevtaydı. Yüzbaşı Çevik, Dağbaşı Tepe operasyonundan sonra Hisar Dağı’nın temizlenmesi için düzenlenen harekata askerleriyle katıldı. Helikopterle timi dağa indirildi. Tıpkı 1 ay önceki gibi. Ancak bu kez keskin nişancıdan kaçamadı. Sniper kurşunu Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in şehit düşmesine neden oldu.

Haberin Devamı

21 PKK’lı öldürüldü

Çukurca’daki çatışmada terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Güven Dağı bölgesindeki operasyonda ilk belirlemelere göre 21 terörist öldürüldü. Sınırın sıfır noktasında önemli bir geçiş güzergahı olması nedeniyle teröristlerin sık sık sızmaya çalıştığı bölgede güvenlik güçleri aldıkları terör örgütüne ağır darbeler indirmeye devam ediyor.

Kadın canlı bomba şehit etti

Uzman Çavuş Murat Özer’in, canlı bomba yüzünden hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre PKK’lı grup Gündağı’na sızma gerçekleştirmek istedi. Güvenlik güçleri tarafından fark edilince çatışma çıktı. Bu sırada kadın canlı bomba kendini patlattı. Olay sırasında Özer şehit düşerken 5 silah arkadaşı ise yaralandı.

Nusaybin’de bahçede iki ceset çıktı

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fırat Mahallesi’ndeki bir evin bahçesinde gömülü 2 ceset bulundu. Mahalle Muhtarı Hayrettin Özdemir ve polislerin gittiği evde, kazı ekibi daha önce gömülen ve kime ait olduğu bilinmeyen 2 ceset çıkardı. Cesetler, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı