Gazete Vatan Logo

Gül ailesine doktor gelin

Bursa’dan kız istediler, söz kesildi

Gül ailesine doktor gelin

Eski Cumhurbaşkanı Gül, cumartesi günü eşi Hayrünnisa Hanım’la sessiz sedasız Bursa’ya gitti, Hacettepe Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Zehra Ayşe Karadere’yi oğlu Ahmet Münir’e istedi. Kızın ailesi ‘Evet’ dedi, yüzükler takıldı.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün büyük oğlu Ahmet Münir Gül, Bursa’da işadamı Abdullah Karadere’nin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan kızı Zehra Ayşe Karadere ile sözlendi. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte geçen cumartesi günü Bursa’ya gelen Abdullah Gül, Zehra Ayşe Karadere’yi ailesinden istedikten sonra söz yüzüğü taktı.

Kızın ailesi de Kayserili

Söz töreni, aslen Kayserili olan ve Bursa’da tekstil işleri yapan Abdullah Karadere’nin merkez Nilüfer İlçesi Çamlıca Mahallesi Gümüşkent Sitesi’ndeki evlerinde yapıldı. Yüzükleri de Abdullah Gül taktı. Abdullah Gül, aile arası törenden sonra Sheraton Otel’e geçti ve burada işadamı Faik Çelik ve Bursa Fan Kulüp Başkanı Ali Ademoğlu ile sohbet etti.

Öğrenciyken tanışmışlar

Ali Ademoğlu, törenin aile arasında gerçekleştiğini ve Gül’ün gelişinden Bursa’daki yetkililerin bile haberinin olmadığını belirterek şöyle dedi: “Sayın Gül, merasim sonrası Bursa’dan ayrıldı. Bursa’nın damadı olacak Ahmet Münir Gül de hafta sonunu Bursa’da geçirdi. Evlilik için ilk adımı atan Ahmet Münir Gül ile Zehra Ayşe Karadere’nin Ankara’da öğrenciyken tanıştıklarını sanıyorum.” Ali Ademoğlu, aile arası söz töreni ile ilgili fotoğrafların da Abdullah Gül’ün basın bürosundan dağıtılacağının kendilerine söylendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

1980 yılında evlenen Gül çifti üç çocuk sahibi. Bilkent Üniversitesi mezunu kızları Kübra (29), işadamı Mehmet Sarımermer’le evli. Sarımermer çiftinin, 2 ve 5 yaşlarında iki kızları var. 1991 doğumlu olan küçük oğulları Mehmet Emre ise Harvard Üniversitesi’ni bitirdi. Mehmet Emre henüz bekar...
Genç Yeryüzü Doktorları’nda
Zehra Ayşe Karadere, Bursa Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun olacak. Gelin adayı, okuldaki Hacettepe Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu’nun da başkanı. Ayşe Zehra Karadere, katıldığı bir programda açılış konuşması yaparken objektiflere böyle yansımıştı.
Bilkent mezunu
Gül’ün büyük oğlu Ahmet Münir, 32 yaşında ve Bilkent mezunu. Endüstri Mühendisliği okuyan Ahmet Münir, diplomasını cumhurbaşkanlığı döneminde babasının elinden aldı. Son olarak ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde master programına katıldı. Mezun olduktan sonra Londra’da Merrill Lynch’te ve ünlü açık artırma sitesi eBay’de de çalıştı. İstanbul’da Geopol Yatırım Enerji şirketini kurdu.

Haberin Devamı