Gazete Vatan Logo

GSS Sorgulama Ve Genel Sağlık Sigortası Tescil İşlemleri

GSS sorgulama online yapılabilir mi? GSS tescil kaydı sorgulama işlemleri için neler yapılmalıdır? GSS sorgulama detayları haberimizde.

Genel Sağlık Sigortası’nda dâhil olan kişilerin GSS sorgulama yaparak prim miktarları ile ilgili bilgi alması gerekmektedir. Kişilerin her ay yapmak zorunda olduğu prim borçları için GSS prim borcu sorgulama ile bilgi alacağınız için hem ödemelerinizi kolay bir şekilde takip edebilir hem de ödemelerinizi yaptığınız için Genel Sağlık Sigortası’ndan sorunsuz bir şekilde yararlanmaya devam edebilirsiniz.

SGK BORÇ SORGULAMA

GSS TESCİL KAYDI SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

GSS sorgulama ve GSS tescil kaydı işlemlerini online olarak yapabileceğiniz gibi kişilerin akıllı telefonları üzerinden de bilgi alabilmesi mümkündür. Özellikle E Devlet kapısı üzerinden sunulduğu için akıllı telefonlarınız ve diğer cihazlardan cihazınız ile uyumlu uygulamayıindirmeniz gerekmektedir. Uygulamaları indirdikten sonra telefonlarınız üzerinden GSS prim borcu sorgulama için gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Böylece kolay bir şekilde bilgilerinize ulaşabilir ve sorgulamayapabilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS prim borcu sorgulama işlemlerini yaptıktan sonra diğer ay da yine GSS prim borcu sorgulama yaparak hem ödemelerinizi kontrol edebilir hem de yeni ay için olacak borcunuzu ödeyebilirsiniz.

E SGM GSS prim borcu sorgulama

GSS prim borcu sorgulama önceki dönemlerde E SGM hizmet ekranı üzerinden de ulaşılabilir durumdaydı. Fakat E SGM hizmet ekranı bakıma alındığı için kişilerin sorgulamayapabilmesi için tek resmi kurum E Devlet kapısı olarak kalmıştır. Bu nedenle E SGM hizmet ekranı açılana kadar E Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapmanız gerekmektedir. E Devlet kapısından sorgulama yaparken ise Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında bulunan GSS üzerinden prim borcu sorgulamasını yapabilirsiniz.

Prim ödemelerinizi öğrendikten sonra ödemenizi internetüzerinden de yapabilirsiniz. Böylece GSS ile ilgili tüm işlemlerinizi kurumlara gitmenize gerek kalmadan online olarak yapabilirsiniz. Bu bakımdan istediğiniz zaman internet bağlantınızın olduğu herhangi bir cihaz üzerinden tüm sorgulama ve ödeme işlemlerinizigerçekleştirebilir ve sağlıkhizmetinden yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı