Gazete Vatan Logo

GSS Sorgulama İle Online SGK Prim Borcu Ödeme

GSS sorgulamaileGSS durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz. GSS borcunuzun ne kadar olduğunu ve online olarak GSS borcunuzu ödemek için GSS sorgulama ile ilgili haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası adı ile devlet tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan sağlık hizmeti, tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden güvenceli bir şekilde yararlanmasını sağlamaktadır. Bu bakımdan özellikle güvencesi olmayan kişilerin dahil edildiği bu Genel Sağlık Sigortası için vatandaşların herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Zira Genel Sağlık Sigortası kişileri otomatik bir şekilde bu sisteme dahil etmektedir. Bu nedenle vatandaşların yapması gereken en önemli şey, GSS sorgulama yaparak GSS durumları hakkında bilgi almaktır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Genel Sağlık Sigortası’na dahil edilen vatandaşların aylık olarak prim ödemelerini yapması gerekmektedir. Aksi halde Genel Sağlık Sigortası için borçları oluşacaktır. Bu borçların çoğalmaması ve Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanılması için bu primlerin ödenmesi zorunludur.

GSS sorgulama yaparak Genel Sağlık Sigortası borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Bunun için E-SGM portalına giriş yapmanız ve GSS borç bağlantılarına tıklamanız yeterli olacaktır. Açılacak olan yeni sayfada Genel Sağlık Sigortası ile ilgili tüm detaylar yayınlanacaktır. Öyle ki ne kadar borcunuzun olduğunu ya da Genel Sağlık Sigortası’na dahil olup olmadığınızı sayfada yer alan bilgiler üzerinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapacağınız sorgulama sonrasında sistem tarafından detaylı bir rapor hazırlanmaktadır. Rapor doğrultusunda hangi tarihlerde GSS’li olarak hizmet aldığınızı dahi görebilmeniz mümkündür. Bu bakımdan online olarak Genel Sağlık Sigortası ile ilgili durumunuz hakkında tüm bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Yapacağınız sorgulama sonucunda borcunuzun olduğunu gördüğünüzde, Sosyal Güvenlik Kurumu web tahsilat bölümü üzerinden Genel Sağlık Sigortası borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Sadece kredi kartınızı kullanabileceğiniz web tahsilat bölümünde ilk olarak borcunuzu sorgulamalı ve ardından bu borcun altında yer alan ödeme bağlantılarını takip ederek ödemenizi yapmanız gerekir. Genel Sağlık Sigortası ile ilgili tüm işlemlerinizi bu adımları takip ederek sizler de kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı