Gazete Vatan Logo

GSS Sorgulama İle GSS Prim Borcu Öğrenme

GSS sorgulama işlemleri ile GSS prim borcu öğrenmek mümkündür. GSS borç sorgulama işlemleri için GSS sorgulama ile ilgili olan haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

GSS, uzun adıyla genel sağlık sigortası ülkemizde yeni yürürlüğe girmiş olan bir uygulamadır. Uygulamadaki temel amaç sosyal devlet politikaları gereği tüm vatandaşların eşit bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesidir. Öyle ki temel olarak sağlık hizmetlerinden yararlanma amacını taşıyan bu uygulama sayesinde güvencesi olmayan vatandaşlar dahi sağlık hizmetlerinden güvenceli bir şekilde yararlanabilmektedir. Bu bakımdan vatandaşların gelirlerine göre prim ödeyerek yararlanabildiği GSS için ödemelerin vatandaşlar tarafından düzenli olarak yapılması yeterli olmaktadır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Genel sağlık sigortası ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan E-SGM portalına giriş yapması gerekmektedir. Öyle ki bu portal üzerinden GSS sorgulama yaparak GSS borçlarınızı öğrenmeniz mümkündür. Portalın giriş kısmında kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekir. Vatandaşların bu konuda dikkat etmesi gereken şey kimin GSS durumunu öğrenilecek ise o kişinin bilgilerinin E-SGM portalının girişinde yer alan forma girilmesidir. Böylece giriş işlemlerinden sonra açılacak olan sayfadan GSS seçimi yaparak ilgili kişinin GSS durumunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapacağınız sorgulama sonucunda detaylı raporlara ulaşabilirsiniz. Öyle ki genel sağlık sigortası durumu için her ay ne kadar prim ödediğinizi ya da ödenmesi gerektiği halde ödemediğinizi sağlık sigortasından hangi tarihler arasında yararlandığınızı ya da genel sağlık sigortasına tabi olup olmadığınızı bu sorgulama sonucunda öğrenebilirsiniz. Bu bakımdan internet üzerinden yapacağınız bu GSS sorgulama işlemleri sizlere tüm bu konularda tam bilgi sunacağı için yeterli olacaktır.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda internet üzerinden GSS sorgulama yapmak için haber de belirtilen adımları takip ederek GSS durumunuzu öğrenmeniz mümkündür. Bu seçenek tamamen ücretsiz olduğu için istediğiniz zaman GSS durumunuzu belirtildiği gibi sorgulayabilir ve böylece sürpriz yüksek ücretlerden ya da yüksek prim ödemelerinden haberdar olarak duruma karşı tedbir alabilirsiniz.

Haberin Devamı