Gazete Vatan Logo

Google’lı yanıt!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Köşk adayı İhsanoğlu’yla ilgili “Google’dan buluyoruz” diyen AK Partililere yanıt verdi: “Hırsız Başbakan yazdığınız zaman 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor. İhsanoğlu yazdığınız zaman bilim adamı çıkıyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, partisinin dünkü Meclis grubu toplantısındaki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

‘Saygınlığı yok’

“Kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan birisinden, vatandaşına tokat atan, derdini anlatmak isteyen bir çiftçiye ananı da al git diyen birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz, rezil oluruz dünyada. Sizden bizden ayrımı yapan cumhurbaşkanı adayı olamaz. Kin ve öfkeden medet uman, gençlere seslenirken kininizi unutmayın diye öğütlerde bulunan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz, olmamalıdır. Adaleti ayak bağı olarak görüyorsanız zaten siz cumhurbaşkanı adayı olamazsınız. Kadın erkek eşitliğine inanmayandan cumhurbaşkanı adayı olmaz. Yalan söyleyen, ahlaki değerleri yüksek olmayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Türkiye’de ve dünyada saygınlığı olmayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Ne doğuda ne batıda itibarı vardır.”

Haberin Devamı

Sarkozy benzetmesi

“Ekmeleddin beyle ilgili olarak bir AKP’li bakan ‘Yozgatımızın iftihar ettiği değerli bir Yozgat evladıdır. Büyük bir ilim insanıdır. İslam bilim hayatına çok önemli eserler kazandırdığı gibi çok değerli insanlarda yetiştirmiştir...’ uzun uzun anlatıyor. 20 Nisan 2013 yılında Bozok Üniversitesi’nde. Şimdi aynı kişi diyor ki ‘Öyle bir isim çıkardılar ki kimse bilmiyor. Google’dan buluyoruz’ diyor. Dün ne diyordu şimdi ne diyor. Yalan ruhlarına sinmiş bunların. Kendisi hiç meraklanmasın. Bakın ben size Google’da yalancı Başbakan yazdığınız ve tuşa bastığınız zaman 450 bin Recep Tayyip Erdoğan adı çıkıyor. Daha ilginç bir şey var hırsız Başbakan yazdığınız zaman 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor. Google, Ekmeleddin İhsanoğlu yazdığınız zaman bilim adamı çıkıyor, saygın bir devlet adamı çıkıyor. ‘Tanınmamış, şöhreti yok’ diyor. Allah kimseye böyle şöhret nasip etmesin. Sarkozy Fransa’da gözaltına alındı hesabını veriyor. Kul hakkı yiyen herkes hesabını verecektir.”

Haberin Devamı

Yeni paket AYM’ye

Çözüm sürecine değinen Kılıçdaroğlu, “Hükümet diyebilir ki terörü bitirmek istiyorum. Gidin Ali’yi vurun temizleyin. Sizin zaten cezai sorumluluğunuz yok. Üstelik ömür boyu yok. Bütün yurttaşlarımın bu konuda çok dikkatli olmalı. Yeni faili meçhulleri saklayabilecek mekanizmaları yasanın arasına sıkıştırıyorsanız kusura bakmayın biz buna karşıyız. Bu madde öyle yasalaşırsa MİT Yasası’nda olduğu gibi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız” diye konuştu.