Gazete Vatan Logo

Gezi Parkı'na müdahale edildi!

Başbakan dün Ankara mitinginde saat 19.15 sıralarında “Yarın boşaltırlar boşaltırlar, yoksa güvenlik güçlerimiz boşaltmayı bilir” dedikten yaklaşık 1.5 saat sonra, 20.50 sıralarında polis Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı boşalttı

Gezi Parkı'na müdahale edildi!

Gezi Parkı eylemin 19’uncu günününün Başbakan Erdoğan’ın Ankara Sincan’da düzenlediği mitingde yaptığı “Yarın boşaltırlar boşaltırlar yoksa güvenlik güçlerimiz boşaltmayı bilir” uyarısından sonra kimse dün akşam bir müdühele beklemiyordu. Ancak Başbakan’ın dün saat 19.15 sıralarından bitirdiği konuşmasından yaklaşık 1.5 saat sonra saat 20.50 sıralarında Çevik Kuvvet ekipleri, göstericilere sert bir müdahalede bulunarak Taksim Meydanı’nı ve Gezi Parkı’nı boşalttı.



‘Son uyarı’ anonsu

Çevik Kuvvet ekipleri dün saat 20.15’ten itibaren göstericilere “Bu yaptığımız son uyarılardır. Gezi Parkı’nı terk edin”, “Dağılmanız için yeterli süre verilmiştir. Aranızdaki provokatörlere inanmayın”, “Kamuya açık alanı işgal edemezsiniz” şeklinde anonslar yapmaya başladı. Ancak eylemciler dağılmadı ve uyarılara sloganlarla karşılık verdi. Bunun üzerine polis, akşam ezanının hemen ardından saat 20.50 sıralarında müdahaleye başladı. İlk olarak TOMA’lar ile su sıkılarak meydandakileri uzaklaştırdı. Ardından tazyikli su ve gaz bombalarının ardından Gezi Parkı’na girdi. Bu sırada sık sık, “Tarlabaşı’na doğru meydanı boşaltalım” anonsları yapıldı.



Ara sokaklarda çatışma

Gezi Parkı’ndaki pankartları indiren polislere karşı bazı gruplar taş ve şişe atarak direnmeye çalıştı. Ancak Çevik Kuvvet’in sert müdahalesi sonrasında eylemciler Tarlabaşı, İstiklal Caddesi, Sıraselviler Caddesi ve Harbiye yönüne doğru kaçtı. Buralarda toplanarak slogan atan gruplara da tazyikli suyla müdahale edildi.

Mecidiyeköy Meydanı’nda toplanarak Taksim’e yürümek isteyen kalabalık bir grup da polis tarafından biber gazı sıkılarak dağıtıldı.

Belediye parkı temizledi

Polisin müdahalesinin hemen ardından iş makineleri ile kamyonlar Gezi Parkı’na girdi. Belediye ekipleri, parktaki çadırları söktü. Eylemcilere ait eşyalar ve barikatlar kamyonlara yükleyerek kaldırdı.

Öte yandan, Taksim Gezi Parkı’na müdahale, bazı yerli ve yabancı basın kuruluşları tarafından canlı yayınlandı.

44 kişi yaralandı

Bu sırada müdahale sırasında yaralanan göstericilere, Divan Oteli lobisinde gönüllü doktorlar tarafından müdahale edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından hastanelere sevk edildi. Bölgeye çok sayıda ambulansın da geldiği görüldü. Anadolu Ajansı foto muhabiri Bülent Doruk da polisin Gezi Parkı’na müdahalesi sırasında elinden yaralandı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bu akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı’nda yapılan müdahale sonucu hastanelere 44 vatandaşımız intikal etmiş olup ağır bir vaka yoktur. Ayakta tedavi gören vatandaşlarımıza gerekli sağlık müdahaleleri yapılmaktadır” denildi.


Haberin Devamı