Gazete Vatan Logo

Genel af çıkacak mı, af yasası yolda mı? Genel af son dakika 2022 haberleri!

Genel af yolda mı, genel af ne zaman çıkacak 2022? Soruları Genel af iddialarının sosyal medyada çok konuşulmasıyla araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada ortaya çıkan iddialar sonrası mahkum ve mahkum yakınları genel af düzenlemesine yönelik araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, Genel af çıkacak mı? 2022 yılında genel af var mı?

Genel af çıkacak mı, af yasası yolda mı? Genel af son dakika 2022 haberleri!

Genel af mı çıkacak, 2022 yılında genel af var mı? "2022'de genel af çıkabilir!" iddiaları sosyal gündemin en çok konuşulan konuları arasına girdi. Mahkum ve mahkum yakınları genel af ile ilgili araştırmalara başladı. Peki, genel af nedir, genel af yolda mı?

Genel af var mı, 2022’de genel af çıkacak mı?

2022'de genel af düzenlemesine yönelik herhangi resmi bir açıklama yok. Genel af ancak TBMM'ye sunulacak bir teklif ve teklifin kabul edilmesiyle mümkün olabilir.

Siyasi partiler de, Cumhurbaşkanı Erdoğan da affa yönelik açıklama yapmadı. Af yasası en son 2020 yılı Nisan ayında AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kabul edilen teklifle terör, cinayet, uyuşturucu, kadına şiddet ve cinsel suçlar haricinde, cezanın yarısı oranında infaz uygulandı. "Milli istihbarat kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar" kapsam dışında kalırken örgüt kuran ve yönetenlerin cezaları ile tefecilik yapanlar ile canavarca hisle kasten yaralama suçunu işleyenlere verilecek cezalar ise artırıldı.

Haberin Devamı

Kanun çıktığında hali hazırda hakkında hüküm bulunan yaklaşık 90 bin mahkum kanundan yararlandı. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte ilk hafta içerisinde 45 bine yakın mahkum da tahliye edilmişti.