Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydını tek tıkla alın!

GBT kaydı ve sabıka kaydınızı tek bir internet sitesi üzerinden alabilirsiniz. Bu işlemi yapmak oldukça basit. Haberimizin devamında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

GBT ve sabıka kaydını tek tıkla alın!

Sabıka kaydı bu zamana kadar herhangi bir ceza alıp almadığınızı gösteren bir belgedir. Bu belge bir çok yerde sizlere lazım olabilmektedir. Mesela bir iş başvurusunda ya da bir ehliyet kursuna yazılacağınız zaman size lazım olabilir. Sizde böyle bir durumla karşı karşıya kalmış olabilir ve sabıka kaydı almanız gerekebilir. Sabık kaydı almak içinse bulunduğunuz yerde ki Adalet Saray’ larına gidebilirsiniz. Adalet Sarayı’nda başvuruda bulunarak sabıka kaydı alabilirsiniz. Ancak internetin gelişmesi ve bir çok kurumun sanal ortamda hizmet sunmaya başlamasına bağlı olarak artık sabıka kaydı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

E-Devlet sisteminin gelişmesi ile birlikte artık bir çok devlet kapısı işlemlerinin bu sistem üzerinden yapabilirsiniz . E-Devlet sistemi üzerinden yapabileceğiniz sorgulamalardan birisi de Adalet Bakanlığı bünyesinden yer alan sabıkay kaydı sorgulama işlemidir. Sizde online olarak sabıka kaydı sorgulama işlemini yerine getirmek istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde online olarak sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için size E-Devlet şifresi lazım olacaktır. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sisteme giriş yapıp işlem yapamazsınız. Sizde sabıka kaydı sorgulama ya da herhangi bir sorgulama işlemini yerine getirmek istiyor ancak şifre sahibi değilseniz şifreyi size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz. Ancak şifre almak için yanınızda TC kimlik kartınızın olması gerekmektedir. Daha sonra ise kapalı zarf içinde verilen şifreyle sisteme giriş yapıp yeni bir şifre belirleyebilirsiniz.

Şifre sahibi olduktan sonra ya da zaten şifre sahibi iseniz E-Devlet sisteminden sabıka kaydı sorgulama için ilk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklayınız. Daha sonra ise açılacak sayfada en üst kısımda Adalet Bakanlığı başlığını göreceksiniz. Bu bölümün altında yer alan sabıka kaydı sorgulama bölümüne tıklayınız. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonraki adımda yapmanız gereken ise açılacak olan sayfada “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna basmanız gerekmektedir. Bu bölüme tıkladıktan sonra ise açılacak olan sayfada ilgili alanlara önce TC kimlik numaranızı daha sonra ise E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri de eksiksiz olarak ilgili alanlara girdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak sabıka kaydı sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Görüldüğü gibi sabıka kaydı sorgulama işlemin E-Devlet sistemi üzerinden kolay, güvenilir ve pratik bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Ancak bu işlemi yerine getirmek için haberimizin içeriğinde de bahsettiğimiz gibi E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınız. Şifreyi se size en yakın PTT şubesinden kolay bir şekilde edinebilirsiniz.

Haberin Devamı