Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

GBT’nin ne demek olduğuna ve sabıka kaydınızı nereden alacağınızı bilmiyor musunuz? O halde haberimizin detaylarını okuyarak bu soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

Dünya her geçen gün kendini yenilemekte her gün bir başka teknoloji ile karşımıza çıkmaktadır. Gelişmiş Türkiye’miz de bu dünyada ki gelişime ayak uydurmakta yakından teknolojik gelişmeleri takip etmektedirler. Bu teknolojik ilerlemeler ile vatandaşlar oldukça gelişme kaydetmiş her alanda internetin geliştiğini görebiliriz. İnternetin kullanıldığı alanda her geçen gün artarak çoğalmaktadır. Bu alanda vatandaşların kolayına gelmektedir. Çünkü yoğun iş temposu üzerinde halletmemiz gereken daha pek çok işimiz varken arada ufak tefek işlemlerimizi internet aracılığı ile halledebiliriz. Bu sayede hem zamandan tasarruf etmiş oluruz hem de boşuna vakit kaybetmemiş oluruz. Çünkü kurum ve kuruluşlarda ufacık bir işlemi gerçekleştirmek için bile saatlerce orada bekleyebiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

İşte bunun gibi sorunlarla karşılaşmamak için bazı işlemlere online hizmetlerden yararlanarak gerçekleştirebiliriz. Bu hizmetlerden en aktif biçimde kullanılan ir işlem olan GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapılabileceğini aktaracağız bugün sizlere. Çünkü iş başvurusunda olsun, lisans eğitimini kazanmış yurtlara yerleşmiş öğrenciler için bu belge önemlidir. Bireyin daha önceki yıllarda her hangi bir işte sorun yaşayıp yaşamadığını, bir ceza işleyip işlemediğini öğrenmek için istenen bir belgedir. Sicil kaydı da denen bu GBT sabıka kaydını çıkarmak için adalet sarayına gitmeniz gerekecektir. Lakin bu kayıt her alanda lazım olduğu için bunu almaya giden bir tek siz olmayacaksınız. Bunun içinde oraya gittiğinizde sıra ile bu belge sizlere teslim edilir. Orada bekleyerek sıraya girip bir form doldurarak bu GBT sabıka kaydı çıktısını alabilirsiniz. Ama tabi adalet sarayı size uzak olabilir, oraya gidip sıra bekleyecek kadar vaktiniz olmayabilir. İşte bunun için internetten online olarak bu işlemi gerçekleştirmeniz çok da kolay olacaktır.

Haberin Devamı

İnternetten sabıka kaydı belgesi almak için öncelikle yakınınızdaki merkez bir PTT şubesine gitmeniz gerekir. Buraya gittikten sonra görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ediniz. T.C. kimliğiniz ile 2 TL işlem ücretini verdikten sonra size kapalı bir zarf içerisinde e-Devlet şifrenizi takdim edecektir. Bu şifre ile e-Devlet ana sayfasına giriş yapmalısınız. Sonrasında hizmetlerin yer aldığı bölümden GBT sabıka kaydı sorgulama alt başlığına tıklamanız gerekir. Burada açılacak olan sayfadan sizlerin kimlik bilgileri istenir. Bu kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doğru bir şekilde kodladıktan sonra sorgulama butonuna tıklayınız. Hemen sonrasında ekrana GBT sabıka kaydınız yansıtılacaktır. Bu belgeyi yazıcı işareti bulunan yere tıklayarak çıktısını alabilirsiniz. İşte bunun gibi ufak tefek işlemleriniz için evde hiç yorulmadan sıra beklemeden kolay bir şekilde yalnızca tek tuşla istediğiniz belgeye, istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sayede artık boşuna vakit öldürmeyecek, yorulmayacak başka işlerinizden fedakârlık yapmak zorunda kalmayacaksınız. Yalnızca birkaç dakika içerisinde istediğiniz bilgilere ulaşabileceksiniz. Hem de hiç yorulmadan. Ayrıca da son teknoloji ile geliştirilen bu sistemden günün her saati yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı