Gazete Vatan Logo

FETÖ’ye çifte darbe

15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’cülere yönelik yurt içinde operasyonlar dün de devam etti.

İstanbul Başsavcılığı, 71’i asker 18’i mahrem imam olan toplam 89 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Başsavcılık kararı üzerine TEM ekipleri, İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonda 51’i asker 9’u mahrem imam toplam 60 şüpheli gözaltına alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ihraç edilen Albay E.G. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yurt dışına çıkış yaparken yakalandı. E.G.’nin telefonunda örgütün kripto haberleşme programı Falcon’un yüklü olduğu ve telefona uzaktan erişim ile müdahale edildiği öğrenildi. Operasyonda, muvazzaf bir albayın evinde 35 bin euro ve 25 bin dolar nakit para, ihraç edilen bir binbaşının evinde ByLock kullandığı gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan bir şahıs yakalandı. Diğer 33 şüpheliyi arama çalışması sürüyor.

Ankara Başsavcılığı da FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki yapılanmasına yönelik 3’ü muvazzaf 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ’nün “mahrem imamları” ile irtibatları tespit edilen KKK personeli için polis operasyon başlattı. Gözaltına alınan bazı şüphelilerden 3’nün aktif görevde olduğu, diğerlerinin ise haklarındaki soruşturma nedeniyle daha önce açığa alındıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Irak’a kaçarken yakalandılar

Bu arada FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan eski astsubaylar Cumhur Mesut Akkaya ve Ömer Canbulut, yasa dışı yollardan Irak’a kaçmak isterlerken yakalandı. İki kaçak Şırnak T Tipi Cezaevi’ne konuldu.