Gazete Vatan Logo

‘FETÖ, Samast tetiği çektiğinde kayıttaydı’

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dönemin Jandarma görevlilerine yönelik iddianamede çarpıcı ayrıntılar yer aldı.

‘FETÖ, Samast tetiği çektiğinde kayıttaydı’

Fethullah Gülen’in bilgisi ve onayı olmadan bu cinayetin işlenemeyeceği kaydedilen iddianamede, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün Dink’in Yasin Hayal tarafından öldürüleceği bilgisine, Hayal’in akrabası Coşkun İğci vasıtasıyla 2006 yılı Temmuz ayında ulaştığı belirtildi. Bu bilginin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’e de aktardığı anlatıldı. Cinayet öncesinde Trabzon İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin Dink’in Bakırköy’deki evi ve Beyaz Adam Yayıncılık etrafında 9 Ağustos 2006’da keşif yaptıklarının kaydedildiği iddianamede, Trabzon ve İstanbul İstihbarat Şube görevlilerinin müşterek hareket ettikleri’ vurgulandı.

‘Altın çocuk’ koordineli

İstanbul Jandarma İstihbarat Bölücü Faaliyetler İstihbarat Tim Komutanı Yüzbaşı Muharrem Demirkale’nin, “FETÖ’nün altın çocuğu” olduğunun belirtildiği iddianamede, Ogün Samast’ın 18 Ocak’ta İstanbul’a geldiği bilgisi üzerine görevlileri koordine ettiği belirtildi. 15 Temmuz darbe girişimine katılan Demirkale’nin, firari Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ile cinayetten 1 gün önce ve 1 gün sonra kullanımındaki iki telefonla 7 görüşme yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Adım adım takip!

İddianamede ayrıca, “Muharrem Demirkale’nin yönlendirmesi ile istihbarat fiziki takip kameralarıyla Samast’ı bulunduğu yere göre caddenin karşısından yatay ve yüzüne yakın çekim yapacak şekilde kameraya aldıkları, cinayet öncesi, cinayetin işlenmesi sırasında ve cinayet sonrası istihbarat teknikleriyle tüm süreci kayıt altına aldıkları” ifadesine yer verildi. Samast’ın yakalandıktan sonra Samsun İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin ısrarı üzerine Türk Bayrağı’yla görüntülerinin kayda alındığı belirtilirken, bu görüntülerin Ocak 2007’de firari şüpheliler Ekrem Dumanlı, Adem Yavuzarslan, Mehmet Faruk Mercan ve avukat Halil İbrahim Koca tarafından Ercan Gün’e verildiği kaydedildi. Gün’ün görüntüleri yayımlamasıyla Ergenekon operasyonlarının zemininin oluşturulduğu kaydedildi.