Gazete Vatan Logo

‘FETÖ’cülerin siyasette etkili olma niyeti yok’

AK Partili Şentop, “FETÖ’cülerin siyaset içerisinde örgütlenme, parti kurma ya da partilere adam sokmak sayesinde siyasette etkili olmak gibi bir niyetleri yok” dedi

‘FETÖ’cülerin siyasette etkili olma niyeti yok’

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, FETÖ üyelerinin diğer kurumlara göre siyasette az çıkmasına yönelik tepkilerin yanlış olduğunu ifade etti.

‘Bürokratik iktidar bitti’

Çorum’da AK Parti Siyaset Akademisi’nin yeni dönemdeki ilk dersini veren Şentop, Türkiye’de siyasetin değeri ve gücü arttıkça bürokratik iktidarın gücünün azaldığını anlattı. 15 Temmuz’da bürokratik iktidarın bittiğini dile getiren Şentop, “Bitişin tescil edildiği bir noktadır. Son bir hamle olarak kendi varlığını göstermeye çalışmıştır ama bitmiştir” dedi.

‘Bu artık son kavga’

Kendilerine, “FETÖ asker içerisinde bu kadar örgütlenmiş, poliste, yargıda örgütlenmiş, siyasette yok mu, AK Parti’de yok mu?” diye sorulduğunu aktaran Şentop, şunları söyledi:

“FETÖ’cüler ‘Bu iş siyasetle olmaz. İktidar olsan ne olacak? Bir şey yapamıyorsun ki. Biz bürokrasiyi ele geçirirsek bu ülkede iktidar oluruz’ diyorlar ve 40 yıldır emek harcadıkları bütün mücadele bu. Siyasette FETÖ’cüler var mı? Muhakkak, tabii ki vardır ancak ‘Asker içerisinde var, polis içerisinde var, burada niye o kadar yok?’ demek yanlış. Niye? Çünkü öyle bir hedefleri yok. FETÖ’cülerin siyaset içerisinde örgütlenme, parti kurma ya da partiler içerisinde adam sokmak sayesinde siyasette etkili olmak gibi bir niyetleri yok çünkü onlar siyasi mücadeleyi bir yol, bir tercih olarak benimsemiş değiller. Onlar bürokratik iktidarı elde etmek istiyorlardı. Bugünlerde FETÖ’cüler bürokratik oligarşik yapıyı temsil ediyorlar, kavga bugün onlarla ama bu kavga artık son kavgadır.”

Haberin Devamı