Gazete Vatan Logo

FETÖ’cü Ataç gizli not kağıdını yuttu

FETÖ’ye yönelik birçok davada sanık olan eski emniyet müdürü Ömer Köse ile eski emniyet amiri Gaffur Ataç’ın tutuklu bulundukları cezaevinde, avukatları ve yaptıkları telefon görüşmelerindeki davranış ve tutumlarıyla ilgili cezaevi yönetimi tarafından tutanak tutuldu.

FETÖ’cü Ataç gizli not kağıdını yuttu

Tutanakta, sanıkların 16 Şubat 2018’de İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat S.B. ile yaptıkları ve yasa gereği gözlemlenmesi gereken görüşme sırasında, ‘Köse ile avukatının aşırı şekilde yakınlaşarak ve gözlemde bulunan memurların görüş açısını da kapatarak görüşmeyi devam ettirdikleri, bu esnada avukatın uzun uzun notlar aldığı ve şüpheli hareketlerin görüşme süresince devam ettiği’ belirtildi. Notların istenmesi üzerine avukatın bunu inkar ettiği kaydedildi. Aynı avukat bir süre sonra tutuklu Gaffur Ataç ile görüştü. Tutanakta, bu görüşme sırasında avukatın Ataç’a ‘üzerinde saklamış olduğu bir kağıt verdiği, tutuklunun ise avukatın vermiş olduğu bu kağıt ve bazı birkaç evrakla birlikte okunmayacak şekilde ince ince yırttıkları ve Gaffur Ataç’ın bazı evrak parçalarını ağzına attığı ve ağzında çiğneyerek yuttuğu’ aktarıldı.

Yine 31 Ocak 2018 günü, Ömer Köse’nin haftalık görüşme için aradığı annesinin başka bir telefonla üçüncü bir kişiyi arayıp telefonların hoparlör seslerini açtığı böylece telekonferans yapıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı