Gazete Vatan Logo

Fethiye Belediye başkanı hangi partiden, Alim Karaca kimdir? Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Türk Bayrağı olayı nedir, Karaca’ya neden soruşturma açıldı?

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hangi partiden, Fethiye Belediye Başkanı kimdir? Muğla'nın Fethiye ilçesinde, üzerinde belediye başkanının adı ile belediye logosunun yer aldığı Türk bayraklarının tasarlanıp, reklam panolarına asılması tepki çekti. Yaşanan olay sonrası belediye başkanına yönelik adli ve idari işlem başlatıldı. Konuya ilişkin Fethiye Belediyesi yaptığı açıklamada "İlgili reklam şirketiyle herhangi bir görsel ve tasarımı paylaşılmamış, jest amacıyla yapılan bayrak görselleri için asılmadan önce tarafımızdan onay istenmemiştir." İfadeleri kullanıldı. Bu gelişmenin ardından Fethiye Belediye başkanı hangi partiden, Alim Karaca kimdir? Sorularına yanıt aranırken, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Türk Bayrağı olayı detayları ile soruşturmanın nedeni sorgulanmaya başlandı. Peki, Fethiye Belediye başkanı hangi partiden, Alim Karaca kimdir, hangi partili?

Fethiye Belediye başkanı hangi partiden, Alim Karaca kimdir? Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Türk Bayrağı olayı nedir, Karaca’ya neden soruşturma açıldı?

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hakkında Türk bayrağına adını yazdırması nedeniyle soruşturma açıldı. Muğla Valiliği, Fethiye ilçesinde ana caddelerdeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına bayrak üzerinde belediye başkanının adıyla belediye logosunun yer aldığı görsellerin asıldığının tespit edildiğini bildirdi. Bu gelişmeleri ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın hangi partili olduğu, kim olduğu merak konusu oldu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın Türk Bayrağı ile ilgili yaptığı açıklamalar olayın detayları sorgulanıyor.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Türk Bayrağı olayı nedir?

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede ana caddelerdeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına bayrak üzerinde belediye başkanının adı ile Fethiye Belediyesi logosunun yer aldığı görsellerin asıldığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görseller, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Belediyeden açıklama

Fethiye Belediyesinden yapılan açıklamada, "Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Türk bayrağına adını yazdırdı" şeklinde haberler yapıldığı ancak belediyenin olayla ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, ilçedeki elektrik dağıtım şirketinin çalıştığı reklam ajansı tarafından belediyeden bağımsız olarak bayrak görsellerinin hazırlandığının kaydedildiği açıklamada, söz konusu çalışmada Fethiye Belediyesinin hiçbir dahli olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlgili reklam şirketiyle herhangi bir görsel ve tasarım paylaşılmamış, jest amacıyla yapılan bayrak görselleri için asılmadan önce tarafımızdan onay istenmemiştir. Bu konuyla ilgili hiçbir anlaşma yapılmayıp, ücret ödenmediğinin, kurumumuzdan habersiz asılan bayrakların fark edildiği andan itibaren de toplatıldığının bilgisini kamuoyuna saygıyla sunarız."

Haberin Devamı

Fethiye Belediye Başkanı Ali Karaca kimdir?

Alim KARACA, 09 Temmuz 1973'te, Fethiye'de doğmuştur. Ailesi, daha önce Fethiye'ye bağlı olan Kumluova'nın tanınmış ve köklü ailelerindendir. Öğrenimine Kumluova İlkokulu'nda başlayan Karaca, ortaokul ve liseyi İstanbul Beylerbeyi'ndeki H.Ömer Sabancı okullarında, yükseköğrenimini ise, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamlamıştır. Siyasi hayatına ise, İstanbul'da lise öğrencisi olduğu dönemlerde, CHP Gençlik Kolları'nda başlamıştır. Cumhuriyet değerlerine bağlı bir genç olarak yetişen ve doğduğu topraklara hizmet etmek üzere memleketine dönen Alim Karaca, 2009–2014 yılları arasında Kumluova Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, CHP'den Fethiye Belediye Başkanı seçilmiştir. Karaca, İngilizce öğretmeni Çiğdem Karaca'yla evlidir; biri kız, biri erkek olmak üzere 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilen Karaca, hemşehrileriyle beraber olmaktan, futbol, basketbol ve voleybol oynamaktan keyif almaktadır. İstanbul'daki öğrencilik yıllarında lisanslı sporcu olarak Enka Spor Kulübü'nde voleybol oynamış olan Alim Karaca, koyu bir Fethiyespor taraftarıdır.

Haberin Devamı

Fethiye Belediye başkanı hangi partiden?

Siyasi kariyerine İstanbul'da lise öğrencisi olduğu dönemde, CHP Gençlik Kollarında başladı.