Gazete Vatan Logo

`Fanfirifon' isimli bir hat aranmış...

AKP'li belediyeden seks hattı savunması

SAYIŞTAY denetçileri tarafından belediyeye ait GSM telefonlarından cinsel sohbet hatlarını aradıkları gerekçesiyle zimmet çıkarılan Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Uludağ, telefon görüşmesini kendisinin değil, işten çıkartılan bir işçinin yaptığını ileri sürdü.

İddiaya göre, belediyenin 2004 hesaplarını inceleyen Sayıştay 14'üncü Grup Şefi Uzman denetçi Kemal Koyuncuoğlu ve Uzman Denetçi Kemal Güvenç, belediyeye ait GSM'lerden çok sayıda cinsel sohbet hattının arandığını, ganyan bayilerinin aranıp ganyan oynandığını, videolu chat yapıldığını belirlemişti. Konuyla ilgili haberlerin basında yer almasından sonra AKP Gaziantep İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Uludağ, Sayıştay denetçisinin şüphe üzerine inceleme yaptığını ve kendilerinden savunma istendiğini söyledi. Uludağ, "Biz savunmamızı yaptık ve istenilen tüm sorulara cevabımızı verdik" dedi.

Uludağ, belediyeye ait GSM telefonlarından 900'lü hatların bir belediye işçisi tarafından arandığını belirlediklerini ileri sürdü. Uludağ, "Belediyeye ait GSM telefonundan `fanfirifon' isimli bir hat arandığını belirledik. Bu hattı arayan da belediyede çalışan şirket işçisi. Biz bu arkadaşımızın işine derhal son verdik. Konuşma bedeli olarak da 273 YTL'yi tahsil ettik. Konuyla ilgili belgeleri Sayıştay'a gönderdik" diye konuştu.

Haberin Devamı