Gazete Vatan Logo

Facia ucuz atlatıldı!

BALIKESİR'de, heyelan nedeniyle kopan kaya parçaları Çamlık Tepesi eteğindeki üç katlı bir apartmanın merdiveni ile alt kısmındaki bir evin oturma odası duvarını yıkarak büyük hasara neden oldu. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, her iki bina da boşaltıldı.

Kızpınarı Mahallesi'ndeki Çamlık Tepesi'nde bugün saat 10.30 sıralarında heyelan meydana geldi. Heyalan sonucu büyük bir gürültüyle kopan dev kaya parçası tepenin eteğindeki Varyant Sokak'ta bulunan üç katlı bir apartmanın dışardan geçen merdivenini ile hemen altındaki müstakil bir evin oturma odası duvarını yıktı. Üç katlı evin temelinin dibinde kopan kaya parçası nedeniyle büyük bir çukur oluştu. Olayda sans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Merdivenin yıkılması nedeniyle üçüncü kattaki evinde mahsur kalan 30 yaşındaki Gülay Turhan, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Beyediye ekipleri, olayın meydana geldiği bölgedeki evleri boşaltıp, bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirdi.

Deprem olduğunu zanneden Gülay Turhan, “Çok korktum. Kendime geldiğimde dışarı çıkmak isteyince merdivenin yıkıldığını gördüm. Belediye ekipleri seyyar merdiven dayayarak beni çıkardı. Binadan çatırtı sesleri gelmesi nedeniyle eşlarımızı bile almaya giremiyoruz” dedi.
Olay anında başka bir odada olduklarını belirten müstakil evin sahibi 63 yaşındaki Ahmet Topal, “30 yıldır burada yaşıyorum. Geçen yılda benzer bir felakete yaşamıştık. O zaman kaya parçaları evimin arkasına düşmüştü. Ancak, bu seferki daha büyük. Gürültüyü duyunca, uçak düştü sandım. Arka odaya geçctiğimde, kaya parçalarının odanın içinde gördüm. Neyseki ucuz atlattık. Tek tesellliimz can kaybının olmaması. Kış günü nereye gideriz bilemiyorum” diye konuştu.
Belediye tarafından mağdur olan dört aileye gereken yardımların yapılacağı bildirildi.

Haberin Devamı