Gazete Vatan Logo

Evlat acısına dayanamadı

Uyuşturucu satın aldığı iddiasıyla emniyete getirilen ve serbest bırakıldıktan sonra ifade için çağrıldığı gün intihar eden mimar Onur Yaser Can’ın annesi Hatice Can, dün oğlunun acısına dayanamayarak yaşamına son verdi.

“Gözaltında çırılçıplak soyuldum. Duvara yaslanmamı söylediler... Bir süre çömeltilerek bekletildim. Bu süreçte ağlayan, polislere yalvaran bir kişinin sesi dinletildi, tokatlandım, sözlü olarak aşağılandım. Polislerden biri beni telefonla emniyete çağırdı ve önceki ifademden farklı bir ifade imzalattılar. Muhbirlik yapmam söylendi"

Onur Yaser Can karakolda yaşadıklarını arkadaşlarına bu şekilde anlattı. Ardından karakola tekrar çağrıldı. Ancak o çırılçıplak soyularak işkenceye maruz kaldığı karakola gitmek yerine, çırılçıplak soyundu ve kendini evinin camından attı. Genç mimar 23 Haziran 2010'da 28 yaşında hayata gözlerini yummuştu.

baskahaber.org'dan Hıdır Tok'un haberine göre, Annesi Hatice Can ise dün, yani 2 Mart 2014'te intihar ederek yaşamına son verdi. Can uzun süredir psikolojik destek alıyordu.