Gazete Vatan Logo

Evimin atından fay hattı geçiyor mu? e-devlet evimin yakınında fay hattı var mı sorgusu yap! (İstanbul, Ankara, Bursa)

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde felakete yol açtı. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Maraş, Malatya en çok etkilenen iller oldu. Depremden sonra vatandaşlar da "evimin altından fay hattı geçiyor mu? e-devlet fay hattı sorgulama nasıl yapılır?" sorularına yanıt aramaya başladı. İstanbul, Ankara, Bursa fay hatları nereden geçiyor? İşte detaylar...

Evimin atından fay hattı geçiyor mu? e-devlet evimin yakınında fay hattı var mı sorgusu yap! (İstanbul, Ankara, Bursa)

Deprem korkusu yaşayan milyonlarca insan evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusuna yanıt aramaya başladı. Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Binlerce insan hayatını kaybetti, onbinlerce bina yıkıldı. Arama kurtarma çalışmalar dünyanın her yerinden gelen ekiplerle devam ediyor. Enkaz altından mucize kurtuluşların yaşandığ deprem bölgesi artçı depremlerle sarsılmaya devam ediyor.

Yaşanan depremlerin ardından bulundukları şehirde fay hattı sorgulaması yapmak isteyenler, "evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna yanıt arıyor. e-devlet fay hattı sorgulama ekranıyla İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illerde evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulanıyor.

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU SORGUSU!

Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar, yaşanan deprem felaketinin ardından fay hattı sorgulamasına başladı. Bulundukları şehirde fay hattı sorgusu yapmak isteyenler e-devlet'e girmeleri gerekiyor. e-devlet deprem haritası sorgulama sayfasına giriş yaptıktan sonra aktif fay hatları ekrana geliyor.

Haberin Devamı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden fay hatlarını görüntülemek mümkün.

E-DEVLET FAY HATTI SORGULAMA