Gazete Vatan Logo

Ev hanımlarına emeklilik desteği! Aile Koruma Kalkanı Programı nedir, ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir, ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

14 Mayıs seçimleri için çalışmalar başlarken, AK Parti'nin seçim beyannamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Üniversiteli öğrencilerine vergi muafiyetinden, ev hanımlarına emeklilik desteğine; kamuda mülakatın kaldırılmasından, enflasyon ve büyüme hedefine birçok başlık beyannamede yer alıyor. Söz konusu vaatlerin açıklanmasının ardından “Aile Koruma Kalkanı Programı nedir, ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir, ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Ev hanımlarına emeklilik desteği

Ev hanımlarına emeklilik desteği! Aile Koruma Kalkanı Programı nedir, ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir, ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı ve burada 2023 AK Parti seçim vaatlerini açıkladı. Peki, Aile Koruma Kalkanı Programı nedir, ev hanımlarına emeklilik desteği şartları nelerdir?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK DESTEĞİ

Hayata geçireceğimiz gelir tamamlayıcı aile destek sistemi ile hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz. Aile koruma kalkanı programı ile ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten her ailede en az 1 çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız.

Evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz. Hedeflere ulaşmak için kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir aile ve gençlik bankası kuracağız.