Gazete Vatan Logo

Esad, ‘Türk halkına selamımız olsun’ dedi

CHP heyeti perde arkasını VATAN’a anlattı

Cüneyt Ünal’ı teslim alan CHP heyetinde yer alan Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Türkiye’yi sevince boğan kavuşmanın hemen ardından kendisine telefonla ulaşan VATAN’ın sorularını yanıtladı. Dün sabah Beşar Esad ile görüştüklerini ve Esad’ın talimatı ile Cüneyt Ünal’ın bırakıldığını ifade eden Eryılmaz, “Diğer gazeteci arkadaşımız Başar konusunda ise araştırma yapıyorlar. Net bilgi bulunca bize bilgi verecekler” dedi. Eryılmaz, Ünal’ı teslim alma sürecini şöyle anlattı: “Cüneyt bizi görünce şaşırdı ve mutlu oldu. O anda yaşadığı mutluluk anlatılamaz. Esad bize, ‘Türk halkı ile bir sorunumuz yok. Sorun hükümet ile. Halk ile ortak kültürümüz var ve iyi ilişkilerimiz var’ dedi. Hükümetin izlediği politikaları eleştirdi. Bu politikaların hem kendi halkına hem de Suriye halkına zarar verdiğini söyledi. Cüneyt’e ilişkin de Esad ‘Türk halkına sıcak bir selamımız olsun’ dedi. Bizzat kendisinin talimatı ile Cüneyt Ünal bırakıldı” dedi.

1 aydır görüşülüyordu

Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılması için CHP’li Eryılmaz’ın bir ayı aşkın süredir girişimleri bulunuyor. Esad ile 1 ay önce de görüşen Eryılmaz gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. Esad ise durumu araştıracağını ve gerekeni yapacağı sözünü verdi. Suriye makamlarınca yapılan gizli görüşmelerde 17 Kasım tarihi belirlendi.

CHP liderine anlık bilgi

Suriye’ye giden CHP heyeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da anlık bilgi verdi. Kılıçdaroğlu Cüneyt Ünal’ın CHP Milletvekillerine teslim edilişinden sonra yaptığı yazılı açıklamada, “Cüneyt Ünal’a şimdiden Türkiye’ye hoş geldiniz diyorum. Annesi, babası, yakınları meslektaşları gibi, bizler de onu ülkesinde görmekten memnun olacağız. Milletvekillerimiz ile Suriye’ye giden heyetteki arkadaşlarımızı kutluyorum. Nerede olursa olsun, basının ve basın mensuplarının özgürlüğünden yanayız. Gazeteciyi tutsak etmek çağımızın en büyük ayıplarından biridir. Milletvekili arkadaşlarımız Gazeteci Cüneyt Ünal’ın tutsaklığını sona erdirmişler, teslim almışlar. Kendilerini kutluyor, Cüneyt Ünal’a geçmiş olsun diyor, ailesinin mutluluğunu paylaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı