Gazete Vatan Logo

Ertuğrul Soysal kimdir? Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Ertuğrul Soysal kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına Faruk Özçelik ve Ertuğrul Soysal atandı. Peki, Ertuğrul Soysal kimdir? Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Ertuğrul Soysal’ın hayatı…

Ertuğrul Soysal kimdir? Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Ertuğrul Soysal kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına Faruk Özçelik ve Ertuğrul Soysal atandı. Peki, Ertuğrul Soysal kimdir? Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı Ertuğrul Soysal kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

ERTUĞRUL SOYSAL KİMDİR?

Ertuğrul Soysal, 3 Mayıs 1963'te Yozgat Sorgun'da doğdu.

Babasının adı Halis, annesinin adı Ganime'dir.

Soysal, İlkokul,ortaokul ve liseyi Yozgat Sorgun’da okudu. Sonrasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz hastalıkları cerrahisi uzmanı oldu.

Yozgat’ın Çekerek İlçesinde Hastane Başhekimliği ve İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Yozgat merkezde iki sene hastaneler zinciri olan bir holdingte Genel Müdür olarak görev yaptı. Mecburi hizmetini Adıyaman Devlet Hastanesinde Göz Uzmanı olarak tamamlayan Soysal, hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde önemli görevler üstlendi.

Daha sonra siyasete giren Soysal, 2011 ile 2018 yılları arasında parlamentoda 24. 25. Ve 26. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat milletvekili olarak görev yaptı. Bunların yanısıra Mecliste Plan bütçe komisyon üyesi, KİT Komisyonu Başkan Vekili, Hollanda Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Ertuğrul Soysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı olarak atandı.Soysal bakan yardımcılığı görevine atanmadan önce de Türkiye'nin en büyük kuruluşları arasında yer alan Holdinglerinden birinde üst düzey yönetici olarak görev yapıyordu.

İyi derecede ingilizce bilen Soysal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bakan Yardımcısı Soysal'ın eşi de 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi darbecilerin açtığı ateş sonucunda yaralanmıştı.

Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcısı görevine getirilmiştir.