Gazete Vatan Logo

Ermenistan'da Davutoğlu'na büyük şok!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na Erivan'da protesto

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen Karadeniz ülkeleri Ekonomik İşbirliği ( KEİ) toplantısına katılmak üzere bu ülkeye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantının yapıldığı otelin önünde sabah saatlerinde bir grup tarafından protesto edildi. Grup Ermeni soykırımının Türkiye tarafından kabul edilmesini istediklerini belirterek, döviz ve pankart taşıyıp slogan attı. Bakan Davutoğlu protestocuların bulunduğu değil otelin diğer kapısından içeri alındı. (KEİ) toplantısı Karadeniz ülkelerinden dışişleri bakanlarının katılımıyla devam ediyor.

Bu arada Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun bugün öğle saatlerinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan ile başbaşa görüşme yapması bekleniyor.

KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu ve sekretaryasına İstanbul’da ev sahipliği yaptığı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (KEİ) Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen 29’uncu Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katıldı. Toplantının üye ülkelerin, KEİ’nin işlevselliğine ivme kazandırılması ve örgüt içerisinde somut işbirliği projelerine odaklanılması amacına bağlılıklarını yinelemeleri açısından önem taşıdığı açıklandı.

Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda, KEİ 20’nci Yıldönümü Zirvesinde İstanbul’da kabul edilen ve ticaret, ulaştırma, enerji, haberleşme, bilim- teknoloji, turizm ve eğitim gibi birçok alanda, örgütün 2020 yılına yönelik vizyonunu ortaya koyan ’Yeni Ekonomik Gündem Belgesi’ ile bu belgenin uygulanmasına dair Eylem Planı kapsamında belirlenen hedeflere yönelik performansa ilişkin değerlendirme yapıldı. Ayrıca, üye ülkelerin müşterek beklentileri temelinde, örgütün daha etkin ve görünür hale getirilmesine yönelik fikir teatisinde bulunuldu.

Haberin Devamı