Gazete Vatan Logo

‘Erkeğin de en iyi kariyeri babalık’

Anneliğin bir kadın için en büyük kariyer olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bir erkek için de babalığın üzerinde bir kariyer görmüyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretler bulunmak üzere dün seçim bölgesi Edirne’ydi. Müezzinoğlu, gazetecilerin ‘Annelik en büyük kariyerdir’ açıklamasına yönelik tehkileri hatırlatması üzerine şöyle dedi:

Elif Şafak’a yanıt

“Allah milyarca beyin vermiş, düşünce tarzı vermiş ve hayat felsefesi, dünya görüşü vermiş. Dolayısıyla Elif Şafak ile aynı düşüneceğim diye bir şey yok. Farklı düşünebilir. Analık bir insan için en önemli kariyer, kadın için. Ha bir erkek için de, babalığın üzerinde bir kariye görmüyorum. Bakanlık da, vekillik de hikaye ama ben iyi bir babaysam, işte en büyük kariyer bu.” Bir kadın muhabirin ‘Anne olamamışsa kariyer yapmamış mıdır?’ demesi üzerine ise Bakan Müezzinoğlu, “Anne olamayana bizim bir şeyimiz yok ki. Yani biz şimdi anne olamayanı suçlamıyoruz. Ama anneyi değerli görmek anne olamayanı suçlu görmek anlamı çıkartıyorsanız oda Elif Şafak gibi sizin farklı görüşünüz. O zaman mühendis olamayanı, doktor olamayanı da suçlu görelim” diye konuştu.

Haberin Devamı