Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın adaylığında dikkat çeken detay

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin 12. Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı. Erdoğan'ı duyurduğu sırada çok önemli bir detayı da belirten Şahin, "Köşk adayı için 20 milletvekilinin imzası gerekir ama biz tüm vekillerimizin imzası ile adayımızı seçtik" dedi.

ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı açıklandı.

12. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için tüm AK Parti vekilleri imza verdi. Cumhurbaşkanı adayı için en az 20 milletvekilinin imza vermesi gerekiyor. AK Parti Köşk adayı için tüm milletvekillerinden imza topladı.

Tüm vekillerimizin imzası ile

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Köşk adayı için 20 milletvekilinin imzası gerekir ama biz tüm vekillerimizin imzası ile adayımızı seçtik" diyerek bu detayı açıkladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 320 milletvekili olan AK Parti, tüm vekillerden imza alarak Köşk için Erdoğan'ı aday gösterdi.

CHP'DE 21 VEKİL İMZA VERMEMİŞTİ

CHP'de 21 milletvekili, MHP ile ortak adayları olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçeye imza vermedi.