Gazete Vatan Logo

Erdoğan Ukrayna ziyareti ne zaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zelenisk görüşmesi ne zaman?

Erdoğan Zelenisk ne zaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti ne zaman? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zelenski ve Guterres ile tahıl konusunu görüşmek üzere Ukrayna'ya gidiyor.

Erdoğan Ukrayna ziyareti ne zaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zelenisk görüşmesi ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zelenski ve Guterres ile tahıl konusunu görüşmek üzere Ukrayna'ya gidiyor. Birleşmiş Milletler (BM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna’nın Lviv kentinde bir araya geleceğini açıkladı.

Erdoğan Ukrayna ziyareti ne zaman?

BM (Birleşmiş Milletler) tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ağustos tarihinde Ukrayna'nın Lviv kentinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antony Guterres ile görüşecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'ya gerçekleştireceği ziyarete ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklama şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin davetine icabetle, 18 Ağustos 2022 tarihinde Lviv’e günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ukraynalı mevkidaşıyla yapacağı görüşmelerde stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm veçheleriyle değerlendirilecek.

Ziyaret sırasında ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in iştirakleriyle üçlü bir görüşme gerçekleştirilmesi de öngörülüyor. Sözkonusu görüşmede Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacak."

Haberin Devamı