Gazete Vatan Logo

Erdoğan o ailelere Tayyar'la selam gönderdi!

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 7 yıl önceki Gaziantep gezisi sırasında ziyaret ettiği, aradan geçen sürede ’unutamadığını’ söylediği 3 aileye Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile selam gönderdi. Şamil Tayyar, Ak Partili belediye başkanlarıyla birlikte evlerini ziyaret ettiği Fatma Korkmaz, Esengül Özgezer ve Özgül Erşahin’e, Başbakan Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Şamil Tayyar, Şehitkamil Belediye Başkanı Ak Partili Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, "Geçen hafta görüştüğüm Başbakan Erdoğan, ’Gaziantep deyince gözümün önünde iki üç fotoğraf karesi var’ diyerek 7 yıl önce ziyaret ettiği ailelerden bahsetti ve onların ne durumda olduğunu görmek için ziyaret edip, selamını iletmemizi istedi. Biz de başkanlarımız ile bu ailelerimizi ziyaret ederek, aradan geçen zamanda ne oldu, neler yapabiliriz bunlara bakarak, Başbakanımızın selamlarını ileteceğiz" dedi.

Milletvekili Tayyar ile başkanlar Fadıloğlu ve Tahmazoğlu, 2’si özürlü 7 çocuğu olan Fatma Korkmaz ile Başbakan Erdoğan’ın bir Kadir Gecesi ziyaret ettiği ve gözyaşlarına hakim olamadığı 3 çocuğu da hemofili hastası olan Özgül Erşahin’i, ardından da Esengül Özgezer’i evlerinde ziyaret etti. Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla tek odalı evde yaşam savaşı veren Özgül Erşahin’e geçen zaman içinde ev alındığı, diğer iki aileye de maddi ve sağlık yardımı yapıldığı belirtildi.

Başbakan Erdoğan’ın kendilerine selam gönderdiğini öğrenince büyük mutluluk yaşayan aileler, "Başbakanımızın ziyaretinden sonra kaderimiz değişti. Gerek sağlık, gerek maddi ve manevi hemen her konuda gerekli yardımları gördük. Şimdi durumumuz gayet iyi. Başbakanımız ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz" diye duygularını dile getirdi.

HER DAİM DUACIYIZ

7 yıl önceki ziyareti bir an bile unutamadıklarını dile getiren 46 yaşındaki Özgül Erşahin ile eşi işçi emeklisi 59 yaşındaki Ökkeş Erşahin, hayatlarını değiştiren geceyi şöyle anlattı:

"Kadir Gecesi’ydi, camiye gitmeye hazırlanırken bir baktık evimizin önüne polisler geldi. İki koruma gelip evi inceledi, bir şey söylemediler. Biz vali gelecek sandık. Kısa süre sonra Başbakanımız ve eşi kalabalık bir grupla geldi. Bir isteğimiz olup olmadığını sordu. Merdiven altı bir evde yaşamamıza rağmen, hemofili hastası oldukları için sıkıntılı günler geçirdiğim oğullarım Ahmet (32), Ali (19) ve Mehmet Yılmaz’ın (18) tedavisi için yardım istedim. Tedavilerini Prof. Dr. Bülent Zülfikar’ın yapabileceğimi söyledim. Doktoru soyadından hatırladı. Hemen cep telefonuyla arayıp tedavi için gerekenin yapılmasını istedi. Bu arada durumumuzu anlatınca gözyaşlarına hakim olamadı. Başka bir isteğimiz olup olmadığını sordu. ’Yok’ dedim. Vedalaşıp ayrıldık. Komşular bana, ’Neden ev istemedin?’ diye çıkıştı. Sonradan öğrendim ki Başbakanımız sadece çocuklarımızın tedavisini istememden çok etkilenmiş. Çocuklarım şimdi tedavi oldu ve sağlıkları çok iyi. Büyük oğlum Ahmet Başbakanımız seçimi kazınınca 3 gün adak orucu tuttu. Başbakanımızın, ’Mutlaka okutun’ dediği kızım Esra, Harran Üniversitesi’nde Kimya Öğretmenliği’nde bölüm birincisi. Ali, Fırat Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi’nde okuyor. Mehmet Yılmaz ise üniversiteye hazırlanıyor. Başbakanımızın ameliyat olduğunu duyunca çok dua ettik. Her daim onu hürmetle, saygıyla anıyoruz. Belediye başkanımızın da desteğiyle bu eve taşındık. Allah’a şükür sıkıntımız yok."

Haberin Devamı