Gazete Vatan Logo

Epc Arızası Nedir, Ne İşe Yarar? Epc Işığı Neden Yanar?

Otomobil ve benzer tüm araçlar son yıllarda dijital göstergeleri gelişmiş ve araç ile ilgili herhangi bir arıza olması halinde göstergelerin bildirimleri sayesinde araç sürücülerinin güvenliğini korumaktadır. Her bir göster ışığı farklı bir anlama sahiptir

Epc Arızası Nedir, Ne İşe Yarar? Epc Işığı Neden Yanar?

Epc Arızası Nedir?

Epc arıza gösterge ışığı aracın ön panelinde yer almaktadır. Epc arıza ışığının yanması birden fazla anlamı söz konusu olmaktadır. Buna göre Epc arıza ışığı yandığında aracın bir takım sorunların yer alması ve bu uyarıları dikkatin alınması oldukça önemlilik arz etmektedir.

Epc Arızası Ne İşe Yarar?

Epc arızası uyarı ışığı Elektronik Power Control olarak ifade edilmektedir. Buna göre aracın güç kaynağı kontrol olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda uyarı ışığının yanması aracın yeteri kadar güç alamaması veya yakıtı tam anlamıyla kullanamaması, aracın yakıt kelebeğinde sorun olması şeklinde ifade edilmektedir.

EPC Işığı Neden Yanar?

Epc ışığının yanmasının birden fazla sebebi olabilmektedir. Buna göre aracın yeterli yakıtı alamamasından kaynaklanan sorun şeklinde tanımlanmaktadır.

Epc ışığının yanmasının diğer sebepleri arasında aracın fren sistemlerinde bir sıkıntı olması, ABS ve ESP fren sistemlerinde problem olması da göz önünde bulundurulması gereken problemler arasında yer almaktadır. 

Haberin Devamı

EPC Uyarısı Nasıl Giderilir?

Epc Uyarı ışığı araç içerisinde yanması halinde aracın mutlaka bir teknik servise götürülmesi ve sorunun nereden kaynaklandığının bulunması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki araçlardaki uyarı ışıkları sürücülerin daha güvenli araç kullanması için tasarlanmıştır. Epc uyarı ışığının giderilmesi, teknik servisin gerekli müdahale işlemlerinin gerçekleştirilmesi sonucunda servis müdahalesi ile kapatılmaktadır.

EPC Uyarı Işığı Anlamı Tüm Araçlarda Aynı mıdır?

Genel olarak tüm araçlar için EPC uyarısı aynı anlam taşımaktadır. Elektronik power sistem olarak bilinen ve aracın güç kaynağı olan motor arızası olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda motor içerisinde oluşan herhangi bir problem EPC uyarısını vermektedir. Teknik servis tarafından aracın mutlaka genel olarak kontrol edilmesi mutlaka gerekmektedir.

EPC Uyarı Işığı Yanma Sebepleri Nelerdir?

EPC uyarı ışığı motorda meydana gelen sorunlar olarak tanımlanırken aşağıda verilen sebepler de Epc uyarı ışığının yanmasına neden olmaktadır.

Haberin Devamı

- Gaz kelebeği arızası

- EBS arızası

- ABS arızası

- Motora giden kablo arızası

- Fren sistemi arızası

- Direksiyon arızası gibi diğer sorunlarda EPC uyarı ışığının yanmasına sebep olabilmektedir.

EPC Uyarı Işığı Yanarken Araç Sürülmesi Doğru mu?

EPC uyarı ışığının yanması durumunda aracın kullanılması oldukça sorunlu ve tehlike sonuçlar meydana getirebilmektedir. Bu durumda vakit kaybetmeden aracın bir teknik servise götürülmesi ve arıza kaynağının bulunması gerekmektedir.