Gazete Vatan Logo

Ender Saraç corona virüs karantinasında mı? Ender Saraç sağlık durumu nasıl? Ender Saraç kimdir, nerelidir? Ender Saraç kaç yaşında?

Ender Saraç corona virüs karantinasında olduğu açıklandıktan sonra pek çok kişi Ender Saraç hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki Ender Saraç corona virüs karantinasında mı? Ender Saraç sağlık durumu nasıl? Ender Saraç kimdir, nerelidir? Ender Saraç kaç yaşında? İşte detaylar…

Ender Saraç corona virüs karantinasında mı? Ender Saraç sağlık durumu nasıl? Ender Saraç kimdir, nerelidir? Ender Saraç kaç yaşında?

Corona virüs salgınının başladığı ilk gününden itibaren salgından nasıl korunacağını katıldığı yayınlarda anlatan Ender Saraç perşembe günü rahatsızlandı. Ender Saraç'ın eşi Benan Saraç Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Neler Olur Hayatta' programına telefonla bağlandı. Benan Saraç, üst solunum yolunda sorun yaşaması nedeniyle hastaneye başvuran Ender Saraç'ın karantinada test sonucunu beklediğini açıkladı. Peki Ender Saraç corona virüs karantinasında mı? Ender Saraç sağlık durumu nasıl? Ender Saraç kimdir, nerelidir? Ender Saraç kaç yaşında? İşte Ender Saraç ile ilgili merak edilenler…

ENDER SARAÇ KİMDİR?

1959'da İzmir'de doğan Ender Saraç, Bornova Anadolu Lisesi’ni ve sonra Ege Tıp Fakültesini bitirmiştir. Erzurum ili İspir ilçesi Kırık Nahiyesi ve köylerinde mecburi hizmetini yaptı. Çorlu’da askerliğini Alay Tabibi olarak bitirdikten sonra İzmir’de Aile hekimliği ihtisasını tamamladı.

1990 yılından bu yana ayurveda çalışmaları yapan Ender Saraç İzmir’den İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Nükhet Duru ile beraber UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezinde çalıştı. Daha sonra Türkiye’nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan HAY SAĞLIK Merkezini 1994'te kurdu ve genişleterek bugüne kadar geldi. Ayrıca Türkiye’nin ilk Doğal Arınma Merkezi olan Ulustaki Doğa Arınma Merkezi’nin de kurucularındandır.

Haberin Devamı

Doğal ve sağlıklı yaşamla ilgili Türkiye’nin ilk Türkçe kitabı olan Doğan yayıncılığın ‘Ayurveda’ kitabı kısa sürede 14. baskı yaparak uzun süre en çok satan kitaplar arasında yer aldı. Türkiye’de Doğal ve sağlıklı yaşamla ilgili bilincin geliştirilmesi konusunda bahsedilen şirketler ve kitabın dışında çok sayıda Televizyon programı, Yazılı basın röportajı, Seminer, Konferans ve Panellerle oldukça yoğun bir çalışma yapan Ender Saraç Halen bir dönem kurduğu Doğal Tıp Derneği’nin Genel Başkanlığını da yürüttü.

Dr. Ender Saraç halen kendi kliniğinde görevine devam etmekte. Günümüzün sanat, politika ve iş dünyasından pek çok tanınmış kişi bu yöntem ile zayıflamakta, koruyucu hekimlik almakta veya hastalıklarına çare bulmaktadırlar. ‘Ayurveda’ eğitimi ve Aile Hekimliği ihtisası olan Dr. Ender Saraç’ın ayrıca Sağlık Bakanlığından onaylı Akapunktur sertifikası da bulunmaktadır.

Haberin Devamı

20 yılı aşkın bir süredir Vejetaryen olan Ender Saraç uzun süredir bazı spiritüel tekniklerin ileri aşamalarını da uygulamaktadır. Ender Saraç’ın 2. kitabı olan ‘Ayurveda’ Sağlıklı Zayıflama kitabı, 2002 yılında piyasaya çıktı ve kısa sürede 21 baskı yaparak Türkiye’nin en çok satan kitapları arasına girdi. Ve 2002 Nisan ayında 4 hafta süreyle Türkiye’nin en çok satan kitabı oldu. Ender Saraç aynı zamanda Türkiye’nin ilk diplomalı astrologlarından da olup Sağlık ve Astroloji alanında özel çalışmalar yapmaktadır.

Doğal ve Sağlıklı yaşamanın ve Doğal Tıp alanındaki özel çalışmaların yanı sıra Dr. Ender Saraç’ın ayrıca Ruhsal Gelişim Spirütüel Teknikler ve Pozitif Enerji Teknikler üzerine çalışmaları da toplumun yoğun ilgisini çekmektedir.

Ender Saraç aynı zamanda CNN-Türk, TRT-1 ve TRT-int, ATV gibi çeşitli kanallarda düzenli programlarda yapmış ve dönem dönem toplum sağlığını ilgilendiren konularda TV programlarına devam etmektedir. Saraç aynı zamanda Vatan gazetesinin de yazarlarından olup halen sağlık yazılarına devam etmektedir. Ayrıca Shubuo ile beraber Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Zayıflama servislerinin içeriklerini de sağlamaktadır.

Haberin Devamı