Gazete Vatan Logo

Emekli maaşınızı internetten hesaplayabilirsiniz!

Emekli maaşına dair en önemli bilgiler internette emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri ile öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) e-Devlet hizmetleri kullanılarak internette emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapılabiliyor. Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama e-Devlet üzerinden günün her saatinde gerçekleştirilebiliyor.

Emekli maaşınızı internetten hesaplayabilirsiniz!

Türkiye’de modern yaşam anlayışı çerçevesinde uygulanan sigorta sistemleri bulunuyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi çalışan kesime yönelik olarak yaşlılık dönemlerinde emeklilik hakkına sahip olabilmelerini sağlıyor. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası mükellefi olan tüm vatandaşların yaşlılık döneminde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını tamamladığında devletten almaya hak kazanacağı SSK emekli maaşının ne kadar olacağını SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması ile öğrenebilmesi sağlanıyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2006 yılından bu yana internet hizmetleri son derece aktif şekilde Türkiye’deki tüm sosyal hizmetler ve sigorta hizmetleri alanında aktif şekilde kullanılıyor. Bu durum modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlara günlük yaşamlarının her alanında olduğu gibi sigorta işlemleri hususunda da internetin sağladığı işlem kolaylıklarından ve yeni nesil fırsatlarından yararlanabilme olanağına sahip olabilmesini sağlıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile tüm SSK sigortası mükellefleri SSK emeklilik şartlarını yerine getirdiğinde alabileceği SSK emeklilik hakkı çerçevesinde devletten alacağı SSK emekli aylığının ne kadar olacağını SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden hesaplayabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde vatandaşların günlük yaşamlarının her alanında son derece aktif şekilde kullanmakta olduğu internete bulunduğu her yerden erişim sağlayabilmesinden dolayı internet hizmetlerine her konuda başvuruda bulunması dolayısı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da internet altyapısı aktif şekilde kullanılıyor ki bu çerçevede elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamalarından birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden SSK emekliliğinde devletten ne kadar emekli maaşı alabileceğini öğrenmesi sağlanabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarından birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden SSK emekli maaşının ne kadar olacağını hesaplayabilmek için ise SSK mükelleflerinin bazı bilgilerini girmesi gerekiyor. Bu çerçevede de mükellefler uygulama ekranında SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerini girerek, hesaplamayı yapabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu, günümüzün emeklilerine yönelik olarak da online emekli maaşı sorgulama hizmeti sunuyor. Tüm emeklilerin emekli maaşına ilişkin olarak ayrıntılı bir döküm alabilmesini sağlamakta olan online emekli maaşı sorgulama işlemi sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Ancak emeklilerin her e-Devlet işleminde olduğu gibi öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu çerçevede de e-Devlet Kapısı’nın ‘sisteme giriş’ penceresi üzerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’, ‘internet bankacılığı ile giriş’ gibi yüksek güvenlik giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapılıyor. Bu emekli maaşı sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinde 4A, 4B ve4C emeklileri için ayrı ayrı ekranlar olarak emeklilerin hizmetine sunuluyor.

Haberin Devamı