Gazete Vatan Logo

Emekli maaşımı nasıl öğrenebilirim? Online emekli maaşı sorgulama

Türkiye’de vatandaşlar için internette online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmeti sunuluyor. Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet Kapısı üzerinden online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi hakkında detaylar haberimizde.

Emekli maaşımı nasıl öğrenebilirim? Online emekli maaşı sorgulama

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefliği bulunan vatandaşlara online emekli maaşı hesaplama uygulaması sunulmuştur. Vatandaşların internet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendilerine sunulan bu online hizmet uygulaması ile son derece pratik bir şekilde SSK emeklilikleri durumunda devletten alabilecekleri SSK emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisine ulaşabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli maaşı hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Emekli maaşı hesaplama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun resmi sitesi üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirilmektedir. Hem SSK, hem BAĞ-KUR hem de Emekli Sandığı’ na başlı sigortalılar resmi site üzerinden emekli maaşı hesaplamalarını yapabilirler. SSK emekli maaşı hesaplama işlemini yapabilmek için siteye girdiğinizde sizden bazı bilgileri girmeniz istenecektir. Bu bilgiler T.C. kimlik numaranız, SSk sicil numaranız, doğum tarihiniz gibi bilgilerdir.

BAĞ-KUR’ a bağlı sigortalılar da resmi siteye giriş yaptığında T.C. kimlik numarası ve kurum bilgileri ile emekli maaşlarını hesaplayabilirler. Emekli Sandığı’na bağlı kişiler de resmi site üzerinden derece, kademe, hizmet yılı bilgileri doldurmaları halinde emeklilik maaşı bilgilerine ulaşabilirler.

Emekli maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Emekliliği bekleyen pek çok kişinin en merak ettiği konulardan biri de emekli maaşıdır. Tüm çalışanlar emekli olmaları durumunda maaşlarının ne kadar olacağını bilmek ister. İşte E-Devlet uygulamaları sayesinde SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi hangi kuruma ait olursanız olun emekli maaşı sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız bulunmaktadır. E-Devlet sistemine giriş yapmak için gerekli olan şifreyi 15 yaşını doldurmuş her birey herhangi bir PTT şubesinden kolayca alabilir. Bu işlem için gerekli olan ücret 2 TL’ dir. Sadece tek bir şifre ile de hem emeklilik bilgilerinize ulaşabilir hem de E-Devlet çatısı altında bulunan tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Bunun için sadece tek bir E-Devlet şifresi almanız yeterli olmaktadır.

E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için farklı yolları da tercih edebilirsiniz. Bu yöntemlerden en yaygın olanı E-Devlet şifresi ile giriştir. Ayrıca mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı seçenekleri ile de giriş yapmak mümkündür.

SSK emekli maaşı sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak E-Devlet ‘ in resmi sitesine girmeniz gerekmektedir. Ardından e-Hizmet sekmesi altından 4A emekli aylık bilgisi seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. BAĞ-KUR emekli maaşı sorgulama işlemi için de 4B emekli aylık bilgisi seçeneğine, Emekli Sandığı için ise 4C emekli aylık bilgisi seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Ardından Kimliğimi Şimdi Doğrula butonu ile istediğiniz E-Devlet giriş yöntemi ile emekli maaşı bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı