Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Sorgulama Ve E-SGM Emekli Aylığı Hizmeti

Emekli maaşı sorgulama ekranından emekli aylığı ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama ve diğer detaylar için E-SGM üzerinden emekli maaşı sorgulama haberimizi inceleyiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden emekli olan vatandaşlar, emekli maaşları ile ilgili bilgi almak amacıyla internet üzerinden hizmet alabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan E-SGM portalına giriş yaparak bu konudaki ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Öyle ki sigorta ile ilgili tüm işlemlerin yapıldığı E-SGM portalı, sadece emekli maaşı sorgulama konusunda değil, diğer konularda da size yardım sağlayacaktır.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı sorgulama işlemleri için ilk olarak E-SGM portalına giriş yapmanız gerekmektedir. Bu portala giriş yapmak için portal girişinde sizden istenen bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Bubilgileri girmeniz ile birlikte, portaldaki sorgulama ekranlarına ulaşmanız mümkün olacaktır. Giriş yaptıktan sonra açılan yeni sayfadaki menüler üzerinden istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama için ise menüden emekli bölümün tıklamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Emekli bölümüne tıkladıktan sonra hangi sigorta türünden emekli olduysanız onu seçmeniz gerekmektedir. Bu doğrultuda 4A, 4B ve 4C seçeneklerinden uygun olanını seçmeniz ile birlikte emekli maaş bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama yapmak isteyen vatandaşların bu adımları takip ederek sorgulama ekranlarındanyararlanması mümkündür. Belirtilenler dahilinde kolay bir şekilde yapacağınız bu işlemler sayesinde ne kadar emekli maaşı aldığınızı, emekli maaşınız üzerinde yapılan kesintileri öğrenebilirsiniz. Böylece neden eksik maaş aldığınızın cevabını da yapacağınız sorgulama sonucunda öğrenebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumu güvencesi ile internet üzerinden sunulan resmi devlet portalı E-SGM üzerinden emekli maaşı sorgulama başta olmak üzere tüm sigorta işlemleriniz hakkında bilgi alabilirsiniz. İşlemler için belirtilen adımları takip ederek menü üzeriden seçim yapmanız yeterli olacaktır. Üstelik tamamen ücretsiz olan bu portal sayesinde herhangi bir ücret ödemeden kolayca tüm vatandaşlar online olarak bilgi sağlayabilmektedir. SSK hizmet dökümü gibi ihtiyaçlarınızda ad bu portaldan yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı