Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemi ile maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden yapabileceğiniz emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde sizler için anlattık!

Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

İnternet kullanımının artması ile birlikte artık bir çok işlemi sanal ortamdan online olarak yerine getirebilirsiniz. İnternet üzerinden yapabileceğiniz işlemlerden birisi de emekli maaşı sorgulama işlemidir. Emekli maaşı hesaplama işlemini internet üzerinden kolay, rahat ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde internet üzerinden emekli maaşı hesaplama hakkında bilgi vereceğiz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

Emekli maaşı hesaplama işlemini yapmak için ilk olarak hangi kuruma bağlı olup emekli olacağınızı iyi bilmeniz gerekmektedir. Çünkü emekli maaşı hesaplama işlemi her kuruma göre farklılık göstermektedir. Şimdi sizlere emekli maaşının kurumlara göre nasıl sorgulanacağı hakkında bilgi verelim.

İlk olarak 4A yani SSK emekli maaşı hesaplama işlemini nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. SSK kurumuna bağlı olarak emekli maaşı hesaplama işlemini yerine getirmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapmak için https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine tıklayabilirsiniz. Daha sonra ise açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, baba adı, nüfusun kayıtlı olduğu il ve doğum tarihinizi girerek SSK maaş hesaplama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR kurumuna yani 4B’ ye bağlı olarak belli bir süre prim yatırmış ve BAĞ-KUR üzerinden emekli olacaksınız emekli maaşınızın ne kadar olacağını hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun BAĞ-KUR’lu vatandaşlar için hazırladığı bölüme giriş yapmanız gerekmektedir. Bundan sonra ise bir sonraki adımda TC kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Son olarak sorgula butonuna basarak artık sizde BAĞ-KUR emekli maaşı hesaplama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Eğer Emekli Sandığı’na bağlı olarak yani 4C kapsamında prim yatırmış ve emekli olacaksanız emekli maaşı hesaplama için yine Sosyal Güvenlik Kurumu sitesi üzerinden Emekli Sandığı için ayrılan bölüme giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada en az kademe, derece ve aylık tarihi alanlarını belirlemeniz gerekmektedir. Bundan sonraki adımda sırası ile sizden istenilen bilgileride girdikten sonra artık sizde emekli maaşı hesaplama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli Maaşı Sorgulama

Emekli maaşı sorgulama işlemini yerine getirmek için E-Devlet uygulamasından yararlanabilrisiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapmak için ilk olarak www.türkiye.gov.tr adresinei giriş yapmanız gerekmektedir. Bundan sonra ise açılacak olan sayfada sol tarafata yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu alana tıkladıktan sonra Sosyal Güvenli Kurumu başlığı altında eğer SSK’ya bağlı iseniz 4A emekli maaşı sorgulama, BAĞ-KUR’a bağlı iseni 4B emekli maaşı sorgulama ve Emekli Sandığı’na bağlı iseniz 4C emekli maaşı sorgulama bölümlerine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu alanlara girdikten sonra karşınıza çıkacak sayfada kimliği şimdi doğrula butonuna basınız. Daha sonra sizde E-Devlet şifresi ve TC kimlik numaranız istenecektir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksasistem üzerinden işlem yapamazsınız. Şifre sahibi olmak içinse size en yakın PTT şubesine başvuruda bulunabilrsiniz.

Haberin Devamı