Gazete Vatan Logo

Elmalı davasında ne oldu, son durum ne? Merve - Rahmi Akman tutuklandı mı? İşte Elmalı davasında çocuğun yazdığı mektup ve davadaki çizimler…

Elmalı davası tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Antalya'nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G ve ağabeyi İ.E.G.'nin cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada anne ile üvey baba gözaltına alınmış, sonrasında anne ve üvey baba için tahliye kararı verilmişti. Tahliye kararı sosyal medyada büyük tepki görünce, dava ve detayları Türkiye’nin gündemine yerleşti. Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatınca dava dosyası yeniden gündeme geldi. Peki Merve - Rahmi Akman tutuklandı mı? Elmalı davasında son durum ne? İşte Elmalı davasında çocuğun yazdığı mektup ve çizimler…

Elmalı davasında ne oldu, son durum ne? Merve - Rahmi Akman tutuklandı mı? İşte Elmalı davasında çocuğun yazdığı mektup ve davadaki çizimler…

Elmalı dava mektubu, çizilen resimler ve olayın detayları Türkiye’de dünden beri en çok konuşulan konu oldu. 7 ve 10 yaşındaki kardeşlerin cinsel istismara uğradıkları iddiasıyla tutuklanan anne ve üvey baba serbest kalınca 2 kardeşin istismarı Türkiye'nin gündemine oturdu. Elmalı Davası’nda 2 kardeşin cinsel istismara uğraması üzerine görülen 3.duruşmada anne ve babanın beraat etmesi, çocukların istismarı resimle çizmesine rağmen neden beraat edildiğinin açıklanması isteniyor. Peki, neden beraat edildiğinin açıklanmasını istediğini,

ELMALI DAVASINDAKİ MEKTUP ve ÇİZİMLER

Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle de anlattı, bu çizimler dava dosyasına da girdi.

Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle anlatmaya çalıştı. İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı.

Haberin Devamı

G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı öğrenildi. G.E.G, anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü söyledi.

BAKANLIK: KARARA İTİRAZ ETTİK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tepki çeken kararın ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, karara itiraz edildiği, tutuklama talebinin yinelendiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Antalya Elmalı'da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:

06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzleme Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır.

Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

Haberin Devamı

05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.

05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir.

Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz.

Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BAKAN GÜL: HSK DA KONU HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, HSK'nın konu hakkında inceleme başlattığını duyurdu. Bakan Gül'ün konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: "Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı."

Haberin Devamı