Gazete Vatan Logo

Elektrik abonelerine uyarı!

SAKARYA, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de yaklaşık 3 milyon abonesi olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. kış aylarında artan elektrik tüketimini fırsat bilen bazı kişilerin aboneleri telefonla arayarak düşük fatura bedeli ödemeyi taahhüt ederek dolandırdıklarını belirterek uyardı.
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, son günlerde aboneleri telefonla arayan, kendilerini elektrik dağıtım şirketiyle işbirliği yapan firma yetkilisi olarak tanıtan bazı kişilerin, bir miktar para karşılığında elektrik sayaçlarına tasarruf cihazı takacaklarını veya pazarladıkları tasarruf cihazını adreslerine göndereceklerini söylediklerini bildirdi. Güven, şöyle dedi:
"Bu kişiler bu cihaz sayesinde elektrik faturalarının 10 yıl boyunca yüzde 20-40 oranında daha az geleceği vaat ediliyor. Ya da ’Düzenli ödeme yapıyorsunuz, bu nedenle size yüzde 30 indirimle geri ödeme yapacağız kredi, kartı numaranızı verin’ diye mesaj gönderiyorlar. Düzenli ödeme yapan abonelerimize ’Tasarruf Cihazı’ adıyla elektrik tasarrufu için onay verdiğimiz veya önerdiğimiz bir tasarruf cihazı yoktur."
Enerji tasarrufu sağladığı belirtilen cihazlarla ilgili Bilişim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca inceleme başlatıldığını anlatan Güven, şöyle devam etti:
"EPDK’nın hazırlamış olduğu Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslara göre, ’Mesken, aydınlatma aboneleri, tek fazla beslenen, bağlantı gücü 9 kilovata kadar olan abonelerde reaktif enerji tarifesi uygulanmaz’ hükmü var. Bu nedenle cihazı kullanan abonelerde faturaya yansıyan herhangi bir tasarrufun söz konusu olmayacağı gibi ’Elektrik faturanızda yüzde 40’a varan indirimlerden yararlanın’ ifadeleri gerçek değildir."

Haberin Devamı