Gazete Vatan Logo

Ekşi Sözlük’te ByLock taraması

Savcılık soruşturma kapsamında Bylock hakkında açık kaynak aramasında da bulundu

Ekşi Sözlük’te ByLock taraması

Bylock’un bu çerçevede 15 Temmuz darbe girişiminden önce Twitter dışında çok az platformda kullanıldığı, ‘Ekşi Sözlük, Uludağ Sözlük, İnci Sözlük’ gibi güncel konuların ve kavramların yoğun tartışıldığı platformlarda herhangi bir veriye rastlanmadığı vurgulandı.

38 haneli şifre

Örgüt üyelerinin kendilerini gizlemek için çok uzun haneli parola belirlediği tespit edilirken, çözümü tamamlanan veriler arasında 38 haneye varan parolaların yer aldığı belirtildi. İddianamede ayrıca çözülen Bylock mesajlarının tamamına yakınının FETÖ’ye ait örgütsel temas ve faaliyetleri içerdiği, örgüte ait jargonla örtüştüğü belirtidi.

Talimat aynı yerden

İddinamede İki yüz bini aşkın kullanıcı kitlesine sahip ByLock’un “15 Temmuz Darbe Girişimi” öncesinde ne Türk kamuoyu ne de yabancılar tarafından bilinmemesinin uygulamanın global bir uygulama maskesi altında, FETÖ/PDY mensuplarının kullanımına sunulduğu anlaşılmıştı” denildi.

İddianamede, şüphelilerin tamamının söz konusu programı kullandığına dikkat çekilirken, “Hemen hemen tamamının programı 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde ve birkaç gün aralıklarla indirip kullanmaya başladıkları belirtildi. Bu durumun şüphelilerin aynı yerden emir ve talimat alıp örgütsel faaliyet içinde olduklarını gösterdiği ifade edildi.

Haberin Devamı