Gazete Vatan Logo

Ehliyet yenileme için gerekli belgeler! 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? Ehliyet yenilemek için son tarih!

Eski sürücü belgelerinin kullanım süresi yıl sonu sona eriyor. Yıl sonuna kadar vatandaşlar eski ehliyetlerini kullanabilecek, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ise eski kimliklerin işlevi sona erecek. Ehliyetini değiştirmeyenlere Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Peki, 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? İşte Ehliyet yenileme için gerekli belgeler…

Ehliyet yenileme için gerekli belgeler! 2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır? Ehliyet yenilemek için son tarih!

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatmıştı. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alınıyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler yenileme işlemlerini kolayca yapabilecek.

Ehliyet yenileme için gerekli belgeler

-Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı

- Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)

-Eski sürücü belgeniz (eski ehliyetiniz)

-Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık Raporu

-Sürücü belgesi

-Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu

-2 adet biyometrik fotoğraf

-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

-Adli Sicil Belgesi 

-Ayrıca Nüfus Müdürlüğü'nde vereceğiniz parmak izi.

2022 ehliyet yenileme ücreti nereye, hangi bankaya yatırılır?

Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabilecek. Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Müracaat sonrası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılan sürücü belgeleri, PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor.

Haberin Devamı

Akbank
Aktif Bank
ING Bank
Şekerbank
Türkiye Vakıflar Bankası
Kuveyt Türk Katılım Bankası
Albaraka Türk Katılım Bankası
T.C. Ziraat Bankası
Türk Ekonomi Bankası
Garanti Bankası
Denizbank
PTT Bank

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştirecekler 13+2 TL, yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret 280 + 65 TL’dir.

01/01/2016 tarihinden sonra yeni tip ehliyet almamış kişiler ehliyet yenileme, kayıp, zayi, çalıntı durumlarında 15 TL yenileme ücreti öderler.

Yeni tip ehliyetler 01/01/2016 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır. Bu tarihten sonra ehliyet alanların ehliyeti yeni tip ehliyettir. Yeni tip ehliyet alanlar daha sonra ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında 345 TL Harç+Değerli Kağıt ve Vakıf Payını öderler.

Haberin Devamı