Gazete Vatan Logo

EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden trafik cezası sorgulamanızı ve ödemenizi yapabilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapacağınız haberimizde.

EGM trafik cezası sorgulama nasıl yapılacak?

İnternet teknolojisi gün geçtikçe gelişmesi ile birlikte eğitimden sağlığa, araç plaka işlemlerinden devlet işlerine kadar birçok alanda detaylı bilgilere ulaşmak mümkün olmaktadır. Sürücü olan vatandaşlarımız için trafik cezası sorgulama işlemlerini nasıl yapılır gibi sorularına bu yazımızda detaylı bir şekilde bilgiler vermiş bulunmaktayız. Araç sahibi olan vatandaşlar neredeyse günün büyük bir kısmını trafikte bulunarak birçok kural ihlali yapabiliyorlar ve böylece trafik cezaları da kaçınılmaz oluyor. Devletin vatandaşlar için kendi bünyelerinden geliştirdikleri e- devlet sistemiyle sürücülerin cezalarının öğrenmesinde ve cezalarının ödemelerine fırsat sağlanmış olur. Sürücülerin trafik cezası sorgulama dışında egm trafik cezalarını da online bir şekilde yapmaları mümkün oluyor. e - devlet sisteminde yer alan trafik cezası sorgulama işlemini yapmak için e - devlet şifresine sahip olmak gerekiyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Vatandaşlar trafik cezası ödeme işlemlerini trafik şubelerinin ve e- devlet web adresi üzerinden yapmalarının dışında PTT şubelerinden de ceza ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Vatandaşlar trafik ceza ödeme işlemlerini nakit para dışında kredi kartıyla da ödemeleri mümkün kılınmaktadır. e- devlet şifresini sizlere en yakın PTT Şubelerinden TC. Kimlik numaranız yardımıyla 2 TL ücret ile temin edebilirsiniz. E- devlet şifreniz ile sadece ceza sorgulama işlemini gerçekleştirmez dilediğiniz sorgulamayı bu şifre üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E- devlet sistemine giriş yaparak sağ üst tarafta menülere tıklayarak sizin bütün bilgilerinize erişim sağlayabilirsiniz. Bu bilgilerin yanı sıra trafik cezası bir yayaya kesilmiş ise vatandaşın kimlik ile başvuru yapması gerekmektedir ancak bir araca ceza kesilmiş ise ruhsatı ile başvuru yapması gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezası işlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü web adresine girip vatandaşın TC. Kimlik Numarası, vergi kilik numarası ya da kullanılan aracın plaka numarası ile ya da özel plaka sahibi iseniz sizden istenen bölgeye ‘Evet’ yazısına tıklayarak sayfa sizden istenen güvenlik numarasını yazarak sorgulama yazısına tıklamanız yeterli olacaktır. Trafik ceza sorgulama işleminin yanı sıra cezanız var ise ve trafik cezanızı online bir şekilde ödemeyi seçiyor iseniz ekrande sizden istenen bilgileri doldurmanız yeterli olacaktır. Sistemde sizden istenen ödeme formunda kredi kartı bilgilerinizi boşluklara doldurarak cezanızı online bir şekilde yatırmanız mümkün olacaktır. Güvenlik açısından endişe ediyorsanız güvenlik hizmetleri sağlandığı için herhangi bir problemle karşı karşıya kalmanız çok düşük bir olasılık olacaktır. güvenlik hizmetleri sağlandığından dolayı bilgilerinizin başka bir şahsın eline geçmesi imkansız olacaktır. Trafik cezası ödeme işlemlerini yapacak bir vatandaşın gelir idaresi başkanlığı üzerinden belirtilen adımları takip etmesi ile trafik cezası ödeme hizmetlerinden de yararlanılabilmesi mümkün olacaktır. Trafik cezası alan bir vatandaş kredi kartından ödeme yapmak istemiyor ise kişilerin banka hesapları üzerinden direkt olarak nakit para ile trafik cezalarını ödemeleri mümkün olacaktır.

Haberin Devamı